A Shadow of the Erdtree kiegészítő brutálisan erős kritikákat és most egy döbbenetesen látványos hosszú trailert is kapott a megjelenés elé.

Gábor János

2024.06.20. – A Bandai Namco kiadta az Elden Ring: Shadow of the Erdtree utolsó, hosszú premier előtti trailerét. Az új kiegészítő június 21-én pénteken jelenik meg PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S és PC platformokra, de a DLC-hez szükséged van ugyebár az alapjátékra is – nem mintha azok közül, akik már játsszák egy ideje, mindenki belevághatna, csak azért, mert meg megveszi.

A kiegészítőt többféle kiadásban is előrendelheted: a Standard verzióhoz 40 euró vagy 15 ezer forint körüli áron, míg a Premium Bundle-hoz 50 euróért vagy 18.800 forintért juthatsz hozzá.

És nagyon sokan akarnak majd hozzájutni, már csak azért is, mert az első 58 kritika alapján 95 pontos a Metacriticen, ezzel pedig simán „Must-Play” kategóriába szavazott cím, egyben minden idők eddigi legjobban értékelt DLC-je. A VGC azt írta róla, „a Shadow of the Erdtree egy hihetetlen kiegészítő és méltó folytatása generációja legjobb játékának”, amiről nem mellesleg nemrég jelentette be a fejlesztő From Software, hogy már több mint 25 millió példány kelt el belőle a 2022. februári megjelenése óta.

„Légy tanúja egy Isten születésének, Egy úr eljövetelének,

És a vétkeknek, melyeket jobb lenne átadni a feledésnek.

Ezen az elátkozott helyen,

folynia kell vérnek.”

Hatásos felvezetés minden idők egyik legjobb játékának első DLC-jéhez, ami a From Software elnöke, Hidetaka Miyazaki nemrég adott nyilatkozata szerint egyben az utolsó is. De az Elden Ring folytatásának lehetőségét nem zárta ki – és komolyan szerintem a további DLC-ket se, csak még nagyobb hisztériát akart kelteni a Shadow of the Erdtree körül. Ha a kiegészítő nagyon sikeres lesz – amire jelenleg komoly esély mutatkozik -, akkor a stúdió simán megváltoztathatja a döntését.

Ezt is olvasd el:

Ha akarsz egy jót röhögni: őskori Nintendo reklámok kerültek elő

×