Egy hangulatos, a kalózéletet bemutatót taktikai RPG érkezik idén Steamre, ami játékmenetét illetően a Baldur’s Gate, az XCOM és a Diablo szerelemgyereke.

2024.06.20. – A taktikai RPG-k (szerepjátékok) olyan játékélményt nyújtanak, ahol a stratégia és a taktika kulcsfontosságú szerepet játszik a játékmenet során. Ezekben a címekben általában a játékosok csapatokat irányítanak különböző harci helyzetekben, ahol fontos döntéseket kell hozniuk a karakterek mozgatásakor, képességeik használatakor, na meg úgy összességében a csapat stratégiájának megválasztásakor.

rpg

XCom2

A taktikai RPG-k gyakran magukba foglalják a karakterfejlesztést és egyéb szerepjátékos elemeket is, ahol a játékosoknak lehetőségük van testreszabni és fejleszteni a karaktereket a küldetések során szerzett tapasztalati pontok alapján. Emellett gyakran fontos a különböző típusú egységek, vagy karakterek kombinálása is, hogy hatékonyabb csapatot alkothassanak harc közben. Ezek a játékok izgalmas és gondolkodásra ösztönző kihívásokat nyújtanak a játékosok számára, miközben lehetőséget adnak arra is, hogy megtervezzük saját stratégiáinkat és taktikáinkat az ellenségek legyőzésére. Itt a legtöbb esetben nem csak egy jó megoldás létezik, van egy célunk, amit az egységeink erényeit kihasználva el kell érjünk. Ha tehát nem szereted, ha egy fejlesztőcsapat előre meghatározza neked, mit és mikor kell csinálni egy videojátékban, a taktikai RPG-k jó barátaid lehetnek.

Kalózos taktika, még szárazföldi patkányoknak is

S ha ezzel a rövid műfajismertetővel sikerült bevonzani titeket, vessünk egy pillantást a Flint: Treasure of Oblivionra, ami egy közkedvelt témával érkezik, s a „nagyoktól” merít ihletet. A Diablo-játékokból jól ismert izometrikus nézettel megáldott Flint egy kalózos szerepjáték, ahol a harcok közben a taktika és annak kidolgozása is elengedhetetlen. A bemutatója alapján ilyen téren a többszörösen díjnyertes és sokak szerint egyik legjobb taktikai RPG-re, az XCOM-szériára hajaz.

 

A Flintben egy 11 fős kalózcsapatot irányíthatunk, amit egy 40 fős „listáról” toborozhatunk össze. Ezúttal a szerencse is velünk kell, hogy legyen, ugyanis minden karakter akciója során kockadobásra kerül sor, ez határozza meg minden lépésünk hatásosságát. Ha valaha játszottatok Dungeons and Dragons-szel, vagy a Baldur’s Gate-játékokkal, ez a játékelem nem lesz ismeretlen. A karaktereink felszerelése természetesen fejleszthető és cserélhető, mint a legtöbb RPG esetében, valamint a történet is lebilincselőnek tűnik. Utóbbit képregényes bevágásokkal meséli a játék, szóval még itt is kiütközik a művészi vonal.

A Flint: Treasure of Oblivion még idén megjelenik, s már fel is tűzhető a steames kívánságlistánkra.

Ezt olvastad már?

A Microsoft végre javította a Windows 11 hibát, ami régóta zavarta a videónézést

×