A Fractal Design hamarosan piacra dob egy olyan PC gépházat, aminél stílusosabbat és letisztultabbat talán még sosem láthattunk.

2024.06.20. – Ma már szinte bármin lehet játszani. A régi játékokat az igazán kreatív felhasználók már hűtőgépekre is rá tudták telepíteni, nem egy videó kering a neten arról, hogy Doomoznak emberek háztartási gépeken. Persze, ha valaki nem szeretne lemaradni a korral, akkor kétféle masinán játszhat, az egyik egy konzol, a másik pedig egy PC.

A konzolok a pénztárcájukat megkímélni vágyók választásai többnyire, s mondom ezt úgy, hogy egyébként ezekért a gépekért is leakaszthatnak rólunk legalább 200 ezer forintot. Ettől függetlenül úgy ahogy vannak, maximálisan jól működnek és az adott konzolgenerációra megjelent játékokat kérdés nélkül futtatják. Lehetséges, hogy nem tolnak ki magukból 400 FPS-t, mint egy erőmű PC, de ettől még stabilan hozzák a teljesítményt. A PC-k már egészen más helyzetben vannak, itt lényegében konzolszintű erőtől egészen szerverparkokig minden előfordul. Az a nagy előnyük, hogy ha az embernek van pénze, konkrétan egy-két berendezés cseréjével a végtelenségig korszerűsítheti a masináját. Sőt, ha már alakíthatóság, nem csak a belsőt lehet finomhangolni, hanem bizony a külsőt is, amiért egyébként nagyon sokan igencsak a mélyére szeretnek nyúlni a pénztárcájuknak.

Rendben, ez gyönyörű!

Egy számítógép nem csak játék, vagy munkaeszköz, hanem egyben egy olyan tárgy is, ami bizony dobhat annak a szobának a hangulatán, amiben éppen tartják. Épp ezért sokan adnak a külcsínre, hogy ezzel „dízstárggyá” is tegyék szeretett masináikat. A Fractal a „Mood” nevű gépházat azoknak készítette, akik nem szeretnének a PC-jükkel hatalmas tereket elfoglalni, fenntartható anyagból szeretnék tudni a házat és stílusos, letisztult hatást szeretnének vele elérni. A ház 212×212 mm-es, valamint csupán csak 453 mm magas, vagyis ott van a piac legkisebb PC case-ei között.

 

A szövet borítás miatt elsőre nem is tűnik PC-re asszociálunk a Mood láttán, sokkal inkább egy minőségi hi-fi toronyra, vagy vertikális hangprojektorra gondolunk. A case külső fémrészeinek anyaga és általános színezése világos, vagy sötétszürke színben is kapható, így számos berendezési stílushoz igazítható. Azonban a Mood esetén nincs lehetőség arra, hogy ablakocskát nyissunk a gépház egyik oldalán, hogy látszódjon, milyen RGB-s csúcseszközök dolgoznak benne. „Na jó, de akkor felforr az egész gép?” – kérdezhetné bárki jogosan. Szerencsére nem, a Mood tetején található egy rácsos felület, ami alatt egy 180 mm-es hatalmas ventilátor felel a megfelelő légmozgásért, így nem kell attól tartani, hogy a PC felforrósodik.

pc

A fenti képen jól látszik, hogy a Mood speciális kialakítást kapott. Az mini-alaplapot például vertikálisan kell beleszerelni, a különféle jack-, illetve USB-portok pedig a gépház alján találhatók, a bekapcsológombbal egyetemben.

 

A Fractal június 28-án tervezi piacra dobni a Mood-ot, ajánlott fogyasztói ára pedig 150 dollár, azaz körülbelül 55 ezer forint lesz.

Ezt olvastad már?

Korlátlan netet ad a Yettel: egy napig fizetned se kell érte

×