Óriásit szólhat, ha sikerül megvalósítani! Egy friss jelentés szerint jelentősen olcsóbb és könnyebb Vision Pro kiadására készül az Apple.

Gábor János

2024.06.19. – Az Apple Vision Pro csapata új irányba fordulva egy megfizethetőbb headseten dolgozik. A The Information riportja szerint nem véletlen, hogy minden követ megmozgatnak egy megfizethetőbb és könnyebb AR/VR headset építése érdekében, mert a jelenleg piacon lévő a Vision Pro modell finoman szólva se tarolta le a piacot, ami nagyban köszönhető a 3500 dolláros (kb. 1,3 millió forintos) árnak, ami a tengerentúlon is soknak számít. Ha az eszköz kilépne az amerikai piacról, valószínűleg még gyengébben teljesítene a világ más tájain, ezért

logikus lenne, hogy az Apple előre menekülve készít egy olcsóbb verziót.

A kiszivárgott hírek szerint a Vision Pro alkatrész-beszállítói már értesültek is az Apple új tervéről. Az olcsóbb Vision Pro N109 kódnév alatt készül, azzal a céllal, hogy megőrizze az eredeti headset lenyűgöző, nagy felbontású kijelzőjét, de közben – máshol – faragjon a költségeken. Az még kérdéses, hogy a gyártó ezt hogyan fogja megvalósítani, de úgy tudni, hogy nem csak olcsóbb, könnyebb is lesz.

Oké, de mennyiért adja majd az Apple?

Ami a legjobban izgat mindenkit, aki eljátszott a gondolattal, hogy összekotorja a pénzt a prémium AR/VR headsetre, az az ár. A Bloomberg korábbi jelentése szerint az Apple azt szeretné, ha az eszköz nem kerülne többe, mint egy csúcskategóriás iPhone, ami az USÁ-ban 1500 és 2500 dollár, vagyis úgy 550-930 ezer forint között mozog. Ennyit sokkal, de sokkal többen lennének kifizetni érte, szóval a gyártó helyében mi is megpróbálnánk lefaragni a költségeken.

A The Information – lényegében korábbi jóslatokra ráerősítve – úgy tudja, hogy a mostani alapvető funkciókat semmiképpen se nélkülöző, de olcsóbb-könnyebb Vision Pro 2025-ben tényleg megjelenhet. Az Apple addig se engedi el a globális bevezetés előtt álló headsetet: 2024 végére jelentős frissítést (benne új funkciókat és lehetőségeket) kaphat a visionOS operációs rendszer.

Ezt se hagyd ki:

A 10 legidiótább magyar filmcím fordítás #2

×