Az Amazon nem lassít, újabb MMO-játékot dob hamarosan piacra, amit szinte biztos, hogy kötelező lesz kipróbálnia mindenkinek, aki szereti a műfajt.

2024.06.32. – Az Amazon Games, az Amazon Inc. leányvállalata, ami 2014-ben indult útjára, azzal a céllal, hogy „lenyűgöző játékélményeket” hozzon létre és szállítson a játékosok számára világszerte. Az Amazon Games stúdiói számos játékon dolgoztak és dolgoznak, beleértve eredeti címeket és nagy sikerű franchise-okat is. Az egyik saját bajnokcímük a New World, ami egy nyílt világú MMO. Stílusából fakadóan sokan várták és a fogadtatása is pozitív volt, rendhagyó módon az 1600-as évek alternatív valóságában játszódik. A játékosok felfedezhetik Aeternum titokzatos szigetét, amely tele van mágiával és rejtélyekkel. A játékban lehetőség van területek meghódítására, frakciók közötti harcokra, na meg közösségi és egyéni tevékenységekre. Mára már leült a hype, ami a megjelenéskor övezte a New World-öt, ám ettől még nem lett kevésbé kellemes szórakozás.

amazon

Szintén az Amazon-hoz tartozik a Lost Ark, ami egy akció-orientált MMORPG. Dél-Koreában kezdte meg hódítását, majd az Amazon Games közreműködésével került kiadásra nyugaton. A játékosok különböző karakterosztályok (kasztok//class) közül választhatnak és epikus kalandokba keveredhetnek egy fantasztikus világban, ami tele van titkokkal és kihívásokkal. A Diablo-játékok szerelmesei ismerős játékrendszerrel találkozhatnak a Lost Ark-on belül, itt is a felsőnézetes dizájn dominál, valamint szintén kulcsszerepet játszik a felszerelés, ami meghatározza karakterünk erejét.

Érkezik az MMO-k új generációja?

Az Amazon Games számára tehát nem új terület az MMO-k világa, ezért is olyan érdekes az NCSoft-tal készülő közös projektjük, a Throne and Liberty. A fejlesztőcsapat olyan játékokon dolgozott korábban, mint Guild Wars, vagy éppen City of Heroes, előbbi még mindig ikonnak számít az MMORPG-k között, így ez akár garancia is lehet a Throne and Liberty minőségére.

Eredetileg a Lineage Eternal néven kezdték fejleszteni, de több évnyi átdolgozás és finomítás után végül új nevet és irányt kapott. A játék célja, hogy új szintre emelje az MMO-k élményét egy gazdag, nyitott világú környezetben. A Throne and Liberty története egy fantasztikus világban játszódik, ahol a játékosok különböző frakciók és birodalmak közötti konfliktusokba keverednek. A játék mély történettel és gazdag háttérvilággal rendelkezik, ami jó eséllyel magával fogja ragadni az erre fogékony játékosokat. A kalandozóknak lehetőségük nyílik majd felfedezni a világ titkait és részt venni a hatalomért folytatott küzdelmekben. Az NCSoft lenyűgöző PvP és PvE harcokat ígér!

 

Az MMO-k kedvelői azonban már hozzászokhattak ahhoz, hogy egy ambíciózus cím csak elméletben valósul meg. Nem egy olyan ígéretes játékról hallhattunk korábban, ami végül már nem jutott el a játékosokhoz, ám most úgy fest, a Throne and Liberty nem ebbe a kategóriába fog tartozni. A fejlesztők és az Amazon azt ígérik, júliusban indul a játék nyílt bétafázisa, amit egy szeptemberi éles megjelenés fog követni. Egészen pontosan szeptember 17-én érkezik Xboxra, PC-re és PlayStation-re.

Ezt olvastad már?

Remek játékokkal bővül tovább az Xbox Game Pass óriási játékkínálata

×