A Pay-2-Win tárgyak nem kívánatos elemei az ingyenes játékoknak. A Warzone fejlesztői is küzdenek ez ellen, ám néha nem sikerül.

2024.06.19. – Manapság rengeteg minőségi, ingyenes játékkal üthetik el az időt a gamerek. A legnépszerűbb címek között emlegethetjük a Warzone-t, a Fortnite-ot, a Valorantot vagy épp a Rocket League-t.A közös ezekben, hogy akár évekig teljesen ingyen és bérmentve játszhatnak a rajongók, ám a csábítás mindig ott lesz előttük skinek és egyéb kozmetikai tárgyak formájában. A fejlesztőknek mindeközben törekedniük kell arra, hogy az egyes skinek és kozmetikai tárgyak ne adjanak jogosulatlan előnyt. A jogosulatlan előnyt adó skineket pay-2-win néven szokás illetni, ám a közösség kifejezetten érzékeny ezekre, így nem sűrűn találkozhatunk velük.

Az azonban magabiztosan kijelenthető, hogy a Warzone-ban is megfordultak már ilyen skinek. A Call of Duty ingyenes módjában két nagy kategóriára lehet osztani a pay-2-win tárgyakat. Az első kategóriába az Operator skinek tartoznak. Ide sorolhatjuk a Gaia („Groot”) vagy Roze skint, melyek jobban beleolvadtak környezetükbe az átlagnál, így valamennyire jogosulatlan előnyt adtak. A második kategóriába a néha egyedi megjelenést, netán sebzésértéket módosító kiegészítőket adó Blueprintek kerülhetnek, mint például a Doom shotgun. A fejlesztők ezeket viszonylag gyorsan orvosolják is, hiszen, ahogy említettük, a közösség nem hagyja szó nélkül ezeket.

Újabb „Pay-2-Win” Blueprint bukkant fel Warzone-ban

A Warzone fejlesztői egy ideje már lehetőséget adnak egy tartalmas, fizetős csomag megvásárlására is az adott szezonokban. A BlackCell tárgyak exkluzivitás élveznek, így bizony papíron csak a fizetős felhasználók férhetnek hozzájuk. Ezzel nincs is semmi gond, ám sokan úgy gondolják, hogy a Poisoned Caress AMR9 Blueprint felvet néhány problémát. A fegyver legnagyobb hiányossága az iron sightok nem túl kellemes választéka. A Blueprint azonban ezt orvosolja, talán a játék egyik legjobb iron sightja kerülhet így a fegyverre. Ennek köszöhnetően azonban Pay-2-Win kategóriába esik a Blueprint, hiszen csak némi pénz kicsengetése után használhatják a játékosok, nincs más mód a megszerzésére. A Warzone fejlesztői még nem reagáltak a kritikákra, ám ha rendelkezel a Blueprinttel, akkor az alábbi loadouttal érdemes próbálkoznod:

  • Muzzle: ZEHM35 Compensated Flash Hider
  • Underbarrel: XRK Edge BW-4 Handstop
  • Stock: JAK Cut Throat
  • Rear Grip: Phantom Grip
  • Magazine: 50-round mag

Borítókép: YT

Ezt olvastad már?

Brutális a Switch játékfelhozatala – 29 új játékot villantott a Nintendo

×