A hamarosan megjelenő metroidvania souls-like egy poszt-apokaliptikus Japánban játszódik, ahol mindenki szamurájkarddal hadonászik.

2024.06.19. – Mivel mostanában nagyon mennek a japánban játszódód játékok, nem véletlen, hogy a Ubisoft is úgy döntött: a következő Assassin’s Creed ebben az országban játszódik majd. Persze a Távol-Kelet és a kardozós harcművészet nem csak itt érhető tetten. Az olyan nagy sikerek után, mint a Sekiro, a Ghost of Tsushima vagy a Rise of the Ronin, jön még a Phantom Blade Zero, a Project The Perceiver, a Black Myth Wukong és a Where Winds Meet, melyek mind nagy izgalmat ígérnek a távol-keleti világokban. Amíg azonban ezekre várunk, érdemes lehet kipróbálni egy metroidvania játékot, ami a jövő hónapban jelenik meg.

Meifumado

A Meifumado egy 2D-s metroidvania játék, ami egy Japán által inspirált poszt-apokalipszis világban játszódik. A játékos karakter és az NPC-k mind szamurájkarddal harcolnak, és bár klasszikus, pixeles stílust kapott, a kaszabolás elég véres és brutális. Van benne némi Sekiro inspiráció is, mivel a támadások hárítása nagyon nagy szerepet játszik, ami kegyetlen ellencsapásokat tesz lehetővé. A játék egyértelműen más souls-like elemeket is felvonultat: van stamina-csík és mágia-csík, amire figyelni kell, valamint olyan eszközök, mint a dobókés. Kapunk íjat is és egy gyors rúgótámadást is. Egyetlen souls-like vagy metroidvania sem lenne teljes bossok nélkül. A Meifumadóban az egyik robbanóanyagokat szór szét, egy másik a karakterünk fölé tornyosul, és elég nagy karddal hadonászik.

 

A Meifumado 2024. július 18-án jelenik meg, a Steam oldalán már kívánságlistára teheted.

Ezt láttad?

Brutális a Switch játékfelhozatala – 29 új játékot villantott a Nintendo

×