Mi a fene történik itt? Nem elég, hogy befuccsolt a The Sims-gyilkosként beharangozott életszimulátor, még több tucatnyi ember is utcára kerül.

Gábor János

2024.06.19. – A közelmúltban a Paradox Interactive határozatlan időre elhalasztotta a Life by You életszimulátor megjelenését, majd hétfőn hivatalosan is közölte, hogy törölték, így végeredményben nem is tervezik többé kiadni a címet. Ennek következtében a kiadó megerősítette a kaliforniai Berkeleyben működő Paradox Tectonic bezárását, ami egyet jelent 24 ember kirúgásával is.

„Ez nehéz és drasztikus döntés kollégáink számára a Tectonicnál,

akik keményen dolgoztak a Life by You kiadásán” – írja a cég közleményében Fredrik Wester, a Paradox Interactive vezérigazgatója. „Sajnos, a projekt törlésével kénytelenek vagyunk meghozni azt a kemény döntést is, hogy bezárjuk a stúdiót. Nagyon hálásak vagyunk a kollégák munkájáért, amivel megpróbálták a Paradoxot új műfajba is bevezetni.”

Így került bajba a Life by You

Az életszimulátor a Tectonic spin-off cég debütáló játéka lett volna. A stúdiót 2019-ben alapították, annak a Rod Humble-nek a vezetése alatt, aki korábban az EA The Sims részlegének vezetője és a Second Life-ot alkotó Linden Lab vezérigazgatója volt. A játékot eredetileg 2023 szeptemberében tervezték kiadni, korai hozzáférésben, majd 2024 márciusára halasztották a megjelenést, amit végül júniusra toltak. Április végén a Paradox kijelentette, hogy a játék „készen áll az Early Access-re”, de aztán három héttel később határozatlan időre elhalasztották a kiadást. Ezt követően jött a minap a feketeleves, hogy bocs, tulajdonképpen az egész törölve.

És közben senki nem tudja konkrétan, hogy mi zajlott a háttérben.

Mattias Lilja, a Paradox helyettes vezérigazgatója szerint a Life by You számos erősséggel rendelkezett, amit a remek csapatuk kemény munkájának köszönhettek. Amikor viszont rájöttek, hogy még több idő sem lesz elég arra, hogy általános elégedettséget kiváltó játékot adjanak ki a kezeik közül, inkább belátták: jobb, ha leállnak. Ez azt jelentheti, hogy alapjaiban elrontott, vállalhatatlan játék készült, amit nem lehet javítani, csak elölről kezdeni. Amit meg nem vállalhattak be. Kérdés, hogy erre miért csak hetekkel a megjelenés előtt jöttek rá…

Ezt se hagyd ki:

Ha igazán kemény vagy, ezt a 7 izzasztó gyúrós játékot ismerned kell

×