Magyarországról is lehet jelentkezni arra a versenyre, aminek nyertese saját maga szinkronizálhat egy Assassin’s Creed Shadows NPC karaktert.

2024.06.19. – A szinkronszínész szakmát sokan félreértik, általános tévhit, hogy elég egy jó hang hozzá. Ezen felül hihetetlenül hiteles színészi játék, rendkívüli ritmusérzék és nagy koncentráció szükséges hozzá. Ha azonban úgy érzed, hogy szívesen lennél egy NPC karakter hangja a Ubisoft készülő Assassin’s Creed játékában, akkor most nagyon figyelj. A Ubisoft ugyanis olyan versenyt hirdetett, aminek nyertesei valóban a játék hangjai lehetnek.

Assassin’s Creed Shadows szinkronverseny

A jó szinkronhangok nagyban tudják befolyásolni, hogy mennyire kedveljük meg a karaktereket egy játékban, szóval ha úgy érzed, az AC Shadows-nak a TE hangodra van szüksége, akkor jelentkeznek kell. A Ubisoft most arra kéri a játékosokat, hogy menjenek a TikTok-ra, és próbálják meg saját maguk leszinkronizálni a Shadows eddigi videóit. Nyilvánvalóan ennek a célja az, hogy az AC Shadows előzetesei minél szélesebb körben elterjedjenek, szóval marketingből jeles. A saját szinkronnal készült videókat aztán a Ubisoft kiértékeli, a győztesek pedig bekerülnek a játékba, hogy NPC-k hangjait adják. Sőt meghívást kapnak egy eseményre is, ahol többet lehet megtudni a voice actingról. A Ubisoft igyekszik egyértelművé tenni, hogy ennek a versenynek nem az a célja, hogy elvegye a munkát a szinkronszínészektől.

„Az Assassin’s Creed Shadows főszereplőinek és NPC-inek hangját mind profik vették fel” – áll a bejelentésben. „A szinkron-kihívás csak egy szórakoztató lehetőség, amivel többet lehet megtudni a szinkronszínészek magával ragadó munkájáról.”

Szabályok és jelentkezés

A versenyre június 18. és július 2. között jelentkezhetsz a TikTokon. Bár a szabályzat szerint Magyarországról is lehet jelentkezni, de a választható nyelvek között nincs ott a magyar. Szóval ahhoz, hogy részt vegyél a versenyen, beszélned kell folyékonyan az alábbi nyelvek egyikét. Ez lehet angol, japán, francia, német, olasz, spanyol vagy brazil. Ha valamelyik megy, akkor mehet a menet.

A következőket kell tenned:

1. lépés: A választott nyelvtől függően menj a következő TikTok-fiókra:

2. lépés: Válaszd ki az Assassin’s Creed egyik jelenetét (fokozatosan töltik fel őket).

3. lépés: Kattints a duett funkcióra, és vedd fel a videóhoz a saját hangod.

4. lépés: Posztold ki a profilodra a #AssassinsCreedDubbingChallenge hashtaggel.

A jó hír, hogy annyi videót készíthetsz, amennyit csak akarsz, a Ubisoft majd kiválasztja az egyes nyelvek legjobb előadóját. A kiválasztás szempont kizárólag a minőség, a like-ok és a kommentek száma nem számít. A nyertesekkel a TikTokon veszik fel a kapcsolatot. További részletek itt. Megpróbálod?

Ezt láttad?

Rengeteg PS-exkluzív jön – ilyen IP-k készülnek most a Sony stúdióknál

×