Az Uncharted 2 remélhetőleg már egy sokkal jobb film lesz, mint az első rész, aminek nem sok köze volt a Naughty Dog eredetijéhez.


Bódi Dániel

2024.06.18. – Hiába volt adott minden, hogy az Uncharted egy jó akció-kalandfilm legyen, akár egy új Indiana Jones, a Sony fájdalmasan elpuskázta az adódó lehetőséget. A szereposztástól egészen a forgatókönyvig sikerült mindent elrontani: Tom Holland minden, csak nem egy Nathan Drake, Mark Wahlberg Sullivanje egyenesen nevetséges, az eredeti egyeneságú paródiája, a cselekmény pedig maximum az akciójeleneteknél emlékeztetett az Unchartedre, amiről csak azért tudjuk, hogy a legendás játék adaptációja lenne, hogy az a címe.

Mindennek ellenére viszonylag sikeresen vonzotta be az embereket a mozikba (az 5. legsikeresebb játékadaptáció lett valaha) – valószínűleg azért, mert a koronavírus-járvány után sokan már ki voltak éhezve egy látványosabb moziélményre. Szó se róla, ezt hellyel-közzel meg is kapták a nézők, igaz csak akkor, ha nem ismerik a Naughty Dog játékát, ellenkezőleg óriási csalódások közepette vághattuk kifele menet a kukába a kiüresített popcornos dobozokat.

A Sony azonban úgy gondolta, hogy 21-re lapot húz, és megadja a javítás lehetőségét – sajnos továbbra is Tom Hollanddal és Wahlberggel a főszerepben. A Sony Pictures vezetője, Steven O’Dell tehát a 2024-es CineEurope-on jelentette be, hogy már javában készül a folytatás, az Uncharted 2, ami az elkövetkező 1-2 évben kerülhet a mozikba. Az eredeti sztoriját meglehetősen szabadon értelmező adaptáció második részéről a fő-főszereplők kilétén semmit sem tudni, de egészen biztos, hogy mellettük Chloe Frazer (Sophia Ali), és talán, talán a játékok egyik legfontosabb szereplője, Elena Fisher is feltűnik majd, akit az első filmből meglepő módon teljesen kihagytak – pedig Nathan jellemfejlődésének legjelentősebb mozgatója.

Forgatásokról viszont egyelőre nem hallani, így a premiert is lehetetlen megtippelni, addig viszont lehet pótolni, vagy ízlés szerint újrázni az első részt, amit Magyarországon a Netflix kínálatában találni.

Ezt is olvasd el:

A 10 legidiótább magyar filmcím fordítás #2

×