Az Assassin’s Creed Shadows a Ubisoft szerint nem tartalmazza majd a régóta ismert lopakodós játékmechanikát. ami talán sokaknak hiányozni fog.

2024.06.18. – A Ubisoft legújabb Assassin’s Creed játéka, a Shadows az elmúlt időszakban kapott hideget-meleget, főleg amiatt, hogy a csapat ezúttal milyen főszereplőket állított a középpontba. Közben talán többen elmennek amellett, hogy egy régóta ismert funkció már nem lesz része a játéknak, szóval a lopakodás némileg átalakul a Japánban játszódó terepen. Az Assassin’s Creed Shadows történelmi karaktere, Yasuke inkább a szemtől-szembe harc híve, Naoe pedig, aki a ninjákat képviseli, erősen a lopakodásra és beszivárgásra specializálódott. A Ubisoft azonban megerősítette, hogy az egyik lopakodós játékmechanika nem lesz elérhető, ami a régi játékok rajongókat kissé feldühíti.

Lopakodás

A Ubisoft Forward leleplezése után a stúdió tisztázta, hogy a social stealth mechanika nem lesz elérhető az Assassin’s Creed Shadows-ban. A korábbi játékokban a játékosoknak lehetősége volt elvegyülni a tömegben vagy bizonyos csoportok között, láthatatlanná válva az őrök és az üldőzők számára. Yasukénak nyilván nincs értelme elvegyülni, de a Ubisoft szerint Naoe sem fogja tudni használni ezt a lehetőséget. Ehelyett Naoe alapból észrevehetetlen és nagyrészt láthatatlan az őrök számára mindaddig, amíg nem kelt feltűnést. Például nem mászik fel egy épületre, vagy nem húzza ki a kardot a hüvelyéből.

Természetesen mondani sem kell, a klasszikus AC rajongók hamar felháborodtak. Bár Naoénak minden bizonnyal vannak más lopakodási lehetőségei, a social stealth teljes törlése csalódást okozott a régi rajongóknak. Az X-en sokan csalódottságuknak adtak hangot, mások azon keseregtek, hogy miközben az Assassin’s Creed Mirage nagyon jól építette fel a lopakodást, a következő játékban egy funkció alapból kikerül.

Bár a Social Stealth a 2007-es első játék óta fontos része a franchise-nak, természetesen nem ez az egyetlen lopakodási lehetőség. Naoénak számos más lehetősége van a beszivárgásra, például fűben, víz alatt vagy sötét helyeken elrejtőzve. Sőt, az Assassin’s Creed Shadows látszólag egy kicsit a Ubisoft másik nagy lopakodós akciójátékából, a Splinter Cellből merít ihletet. A játékban van egy olyan felhasználói felület is, ami megmutatja, hogy a karakter mennyire van kitéve a fényforrásoknak. Az új megvilágítási rendszernek köszönhetően a játékosok a területük megvilágítását is manipulálhatják, ha fáklyákat vagy más fényforrásokat szűntetnek meg. Ha nagyobb a sötét, sokkal nehezebb lesz kiszúrni minket.

Ezt láttad?

Mi történik vajon, ha készpénzt fénymásolunk?

×