Újabb játékmenet került ki a videómegosztókra az Insomniac boszorkánykonyhájában készülő PS5-konzolexkluzív Wolverine-játékból.


Bódi Dániel

2024.06.18. – Rettentő igazságtalan, ami az Insomniac Games-szel történt decemberben: egy falka hacker betört a legdolgosabb-szorgosabb PS-exkluzívokat készítő csapat belsős rendszerébe, ahonnan több mint másfél terabájtnyi adatot sikerült lelopniuk. Ezek között ott volt a Spider-Man 2 még javában fejlesztés alatt álló PC-s portja, valamint sok más mellett a Wolverine-játék korai verziója is, melyekből azóta is sorra bukkannak fel videók, képek, és egyéb fontosabb részletek.

Májusban például rengeteg korai gameplayt töltöttek fel a YouTube-ra, melyekben jól körülhatárolható a Spider-Manhez nagyon hasonló, de valamelyest mégis más, és sokkalta erőszakosabb játékmenet – de ezeket a videókat elég hamar purgálta a Sony jogi osztálya. De jól tudja mindenki, hogy ez szélmalomharc csupán, hiszen a lopott fájlok azóta is közkézen forognak, úgy pedig rendszeresen kerülnek ki belőle újabb és újabb érdekes részletek.

A szivárogtatások pedig bizonyosan hatással vannak az Insomniac közmoráljára, pedig nem kéne, hogy legyen. A kikerült játékmenetek a Wolverine nagyon, nagyon, nagyon korai fejlesztési fázisából származnak, melyek szinte semmilyen mértékben nem korrelálnak a várható végeredménnyel. Ezen felül pedig igazából csak a hype-ot generálják, hiszen még ezekből a félkész anyagokból is egy roppant szórakoztató, minőségi alkotás körvonalazódik, amivel az emberek inkább játszani akarnak, semmint hiányos textúrákkal teli bugos alfa verziós játékmenetet nézegetni.

Ezért is hozzuk le a DSO által kiszúrt 11 percnyi kiszivárgott játékmenetet – aminek egy nagyobb részét korábban rosszabb állapotban már láthattuk. Persze, mivel ez is csak egy korai anyag, rengeteg benne a hiba, a placeholder, ugyanakkor jól kivehető belőle, hogy a fejlesztők valóban nem fogják vissza magukat a brutalitás terén, és tényleg egy ízig-vérig Rozsomák kaland lesz.

És nagyjából ennyit mondhatunk el róla. Már nagyon várjuk a hivatalos, részletesebb bemutatót is, amire elméletileg még idén számíthatunk. A Wolverine megjelenésére viszont annál kevésbé, ami 2025-nél előbb egészen biztosan nem fogja tiszteletét tenni PS5-ön, de könnyen lehet, hogy 2026-ra fog csúszni.

 

Ezt is olvasd el:

Minden idők egyik legjobb videojátékos jelenete majdnem kimaradt az Alan Wake 2-ből

×