A két kiszivárgott kép nem csak a Spider-Man 3 egyik új főhősét leplezi le, de a várható történetről is sokat árulkodik.


Bódi Dániel

2024.06.17. – Talán már a legelején érdemes felhívni a cikkben szereplő spoilerekre a figyelmet, szóval az első bekezdésen túl csak az olvasson, aki már a Spider-Man 2 végére ért, vagy nem zavarják a spoilerek.

Szóval most, hogy mindenki elment, beszélhetünk Cindy Moonról. Mivel nem minden játékos olvassa a Pókember-képregényeket ezért gyanítom, hogy a karakter felbukkanása a Spider-Man 2-ben, valamint az alig észrevehető cameója a Pókember: Hazatérésben és a Végtelen háborúban csak kevesekben okozott fokozott izgalmakat, pedig a Spidey-lore egy legalább olyan fontos (és új) szereplőjéről van szó, mint amilyen az egyre népszerűbb Miles Morales.

Pedig Cindy története sem piskóta: Peter Parker osztálytársaként ő is jelen volt azon a tudományos iskolai túrán, ahol Peter a pókcsípés nyomán szuperképességekkel térhetett haza. Igen ám, csakhogy azon a napon nem csak Petert, hanem kimúlása előtt Cindy-t is megmarta pontosan ugyanaz a pók, ami kissé eltérő, de alapjaiban nagyon hasonló képességekkel ruházta fel őt.

Nagy különbség azonban, hogy Cindy nehezen tanulta meg használni az új adottságait, amiben az az Ezekiel Sims segített neki, aki a rettenetesen gagyi Madame Web gonosza is volt. Ezekiel a képregényekben sem egy sokkal egyszerűbb, ámbár jóval „barátságosabb” figura (de semmiképp sem gonosz) figura, aki 6 évig edzette Cindy-t, majd mikor a pókvadász életszívó, az alternatív világok között utazni képes Morlun felbukkant, bezárta a lányt egy olyan óvóhelyre, ahol az új gonosz nem találhat rá.

Ez volt 2014-ben, mikor megjelent a Hihetetlen Pókember első száma – amit egyébként magyarul is lehetett kapni az újságosoknál. Cindy-t viszont az izgalmas eredettörténete ellenére ezidáig elkerülte az erősebb reflektorfény, melyen nagyon úgy tűnik, hogy a Spider-Man 3 változtathat először. Legalábbis erre utalnak az erősen csak tervezőasztalon készülgető játékból származó nagyon korai screenshotok, melyen a már Selyemként tevékenykedő póklányt láthatjuk teljes menetfelszerelésben.

Meglepőnek aligha nevezhetjük, hiszen éppen ezt vezették fel a Spider-Man 2 végén, mikor Cindy és apja becsöngettek a Morales-család ajtaján, azt azonban nem gondoltuk volna, hogy rögtön játszható karakter is lesz. Ez persze még erősen képlékeny, hiszen a Spider-Man 3 korai buildje az Insomniactól decemberben lelopott adathalmazban volt megtalálható, amit a DSO szerint a nem hivatalos Spider-Man 2 PC-s verzióját kalapáló modder csapat tudott elindítani két kép erejére.

Ha viszont Cindy Moon, alias Selyem valóban játszható hős lesz, akkor már a fő történeti csapásirányt is minimum sejthetjük: Morlun a pókjátékokban is megkezdi a pókverzumon átívelő hajtóvadászatát. Ez pedig azt is jelentheti, hogy az egyelőre bejelentetlen, de egészen biztosan készülő Spider-Man 3-ban Miles, Peter és Cindy mellett sok más pókfejjel is találkozhatunk… Majd, egyszer, sok-sok év múlva – az sem kizárt, hogy már csak PS6-on.

Ezt is olvasd el:

Így néznek ki az anime karakterek Disney meseként

×