A League of Legends GeoGuessr egy tökéletes kapudrog lehet azoknak, akik már egy ideje kíváncsiak a földrajzi játékra, de nem akartak „nagyban” kezdeni.

2024.06.17. – A GeoGuessr egy online földrajzi játék, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy világszerte válogassanak különböző helyszínek között, és tippeljenek arra, hol is lehetnek éppen az adott pillanatban. A játék valós idejű Google Street View képeket használ, a felhasználóknak pedig az adott helyszín alapján kell belőniük, hogy hol is találhatók a világ térképén. A GeoGuessr nagyszerű módszer arra, hogy felfedezzük a világot, miközben tesztelhetjük földrajzi ismereteinket és megfigyelőképességünk.

geoguessr

Ahogy pedig lenni szokott, az emberek, amiben csak lehet egymásnak feszülnek, így a GeoGuessr is szépen lassan kialakított maga körül egy kompetitív szcénát. Ma már versenyeket, sőt esport rendezvényeket is szerveznek GeoGuessr témában, így ha valaki éppen úgy gondolja, hogy a világ egyik legjobb megfigyelője, akár karriert is építhet a különleges képességéből.

Erről lemaradt a Riot Games

Ám, ha csak simán a szórakozás és a kíváncsiság vezérli az embert, szerencsére erre is bőven van lehetőség a játék keretein belül. Nem muszáj például a világtérképen keresgélni, több rajongói alkotás készült már akár más videojátékok világáról. Az egyik legújabb ilyen a League of Legends GeoGuessr, ami a Riot Games nagy sikerű MOBA játékának pályáit tartalmazza, s azon belül ad feladatokat a keresgélni vágyóknak.

I had the idea for GeoGuessr but in LoL, so I just made it
byu/swompythesecond inleagueoflegends

 

A böngészőből is játszható LoL verzió pofon egyszerű, a képernyőnk jobb oldalán kapunk egy képet, amit nekünk pontosan meg kell határozzunk az Idézők Szurdokának térképén. Ez a kép lehet egy szelete egy bokornak, vagy egy torony, esetleg egy szörny a dzsungelből. Ha elképzeltük, hogy pontosan hol is lehet a képszelet, a képernyőnk bal oldalán található térképet használva pontosan meghatározhatjuk a feladványunk helyét. Minél pontosabbak vagyunk, annál több pontot kapunk, így még annak is van értelme, hogy ráközelítsünk a térképre.

Én személy szerint azóta játszom a LoL-lal, hogy az megjelent, mégis volt egy-két olyan feladvány, ahol nem is kicsit tévedtem. Ez persze lehet az én szegénységi bizonyítékom, arra viszont garancia, hogy bizony könnyedén ki tud rajtunk fogni az, amiről azt hinnénk gyerekjáték. A League of Legends GeoGuessr továbbá kiváló kapudrog lehet a világtérképes fő csapásvonalhoz, hiszen ha ez tetszik valakinek, az „eredeti” játékot imádni fogja.

Ezt olvastad már?

KÖTELEZŐ feltenned az Nvidia frissítését, 122 új játékot támogat

×