Az Apple mindezidáig szemet hunyt az iPhone kisebb sérülései felett, és garancia keretében cserélte a kijelzőt. Minden jó véget ér egyszer.

Gábor János

2024.06.17. – A vállalat egyértelművé tette, hogy az iPhone és az Apple Watch készülékek hajszálrepedéseinek javítását – ami ez esetben egyenlő a kijelző cseréjével – nem fedezi tovább a standard garancia. A HVG a 9to5Macra hivatkozva írja, hogy ezek a javítások mostantól baleseti kárnak minősülnek, ezért a kisebb sérülésekkel korábban elérhető ingyen cseréért mostantól fizetned kell. Ez az Apple szervizszolgáltatásait leíró nemzetközi oldalon is megjelent:

„A megrepedt képernyőket díj ellenében cseréljük. A véletlen sérülésekre az Apple garanciája nem terjed ki.”

Az a tudat, hogy ha nincs más sérülés vagy egyértelmű ütésnyom a készüléken, akkor díjmentesen cseréltetheted a kijelző, elég megnyugtató érzés volt, amit viszont kihúzott alólad a gyártó. Az Apple üzletekhez és a hivatalos szervizpartnerekhez e hónapban eljuttatott frissítések szerint minden hajszálrepedéses esetet, mostantól baleseti kárként kell kezelni. Ez azt jelenti, hogy ha a jövőben jelentkezel egy ilyen problémával, akkor már ki kell nyitnod a pénztárcádat.

Fontos: ez a változás egyelőre csak az iPhone és Apple Watch készülékeket érinti. Az iPad és Mac eszközök hajszálrepedéseire továbbra is vonatkozik a garancia. Az Apple semmilyen konkrét indoklást nem közölt a változtatás kapcsán, de valószínű, hogy egy korábbi, kaotikus gyakorlatot szeretne egységesíteni. Eddig voltak például olyan boltok és szervizek, amelyek lazábban kezelték a szabályokat, de mostantól mindenki számára egyértelműen megszűnik az ingyenes kijelző csere lehetősége. Szóval mostantól vigyázz jobban az iPhone-odra és a Watch-odra, mert a legapróbb repedés is borsos javítási költséget vonhat maga után.

Ezt is olvasd el:

Mozinak hiszi magát a Netflix – 7 szuperszórakoztató film, ami júniusban jön

×