A Helldivers játékosok döntésével azonosan adományoztak pénzt a fejlesztők a hátrányos helyzetű gyerekeknek.


Bódi Dániel

2024.06.17. – Az Arrowhead fejlesztői egy nemes cél érdekében egy zseniális dolgot eszeltek ki! Elindítottak egy látszólag teljesen átlagos, ámbár a szokottól némileg eltérő küldetést a Helldivers II-ben, aminek kezdetén két dolog közül választhattak a játékosok: kipucolják a Marfark bolygót, amiért jutalmul MD-17 Anti-Tank Mine-t kapnak, vagy kimenekítik az Super Citizen Anne’s Hospital for Very Sick Children intézményben rekedt gyerekeket – amiért semmilyen jutalmat nem kapnak.

Meglepő, lehet de váratlanul sokan döntöttek úgy, hogy inkább a túlélők életét mentik meg.

Aztán jött csak az igazi meglepetés, amikor az Arrowhead kitálalt: a küldetés valójában egy bujtatott adományozós akció volt, amivel a Save the Children nevű hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésével foglalkozó nonprofit alapítványnak „gyűjtöttek” egy kis pénzt. Ahány túlélőt megmentettek a játékosok, annyiszor egy dollárt utalnak a segélyszervezetnek: így jött össze végül 4311 dollár, azaz valamivel több, mint másfél millió forint.

„Kedves Helldiverek, nagyon köszönjük, hogy megmentettetek minket. Azt mondják, hogy rengeteg áldozatot hoztatok azért, hogy segítsetek rajtunk. Mindig hálásak leszünk. Most már mi is felnőhetünk, hogy mi is Helldiverek lehessünk.” – üzenték a játékosoknak a Super Citizen Anne’s Hospital megmentett gyerekei, akik voltaképp a Sva the Children alapítvány megsegítettei.

Ezt is olvasd el:

Mi történik vajon, ha készpénzt fénymásolunk?

×