A Counter-Strike rengeteg kozmetikai tárggyal rendelkezik. Úgy tűnik azonban, hogy tovább bővülhet majd az amúgy sem szerény lista.

2024.06.16. – Nem titok, hogy a Counter-Strike franchise életében 2013 egy meglehetősen kritikus év volt. Abban az évben debütált az Arms Deal nevet viselő frissítést. Ekkor érkeztek a játékba először hivatalos, cserélhető és eladható skinek. Az első ládákban még csak a fejlesztők által tervezett textúrákkal találkozhattunk, ám később a Steam Workshopra és a közösségre hárult ez a feladat. A cég sem gondolta volna talán, hogy pár év alatt milliárd dolláros piac lengi körbe majd a CS:GO-t. Az első körben azonban csak a fegyverek és kések textúráját cserélhették le a felhasználók.

Ez azonban nem maradt így sokáig. A fejlesztők szépen lassan elkezdték bővíteni a Counter-Strike skinek kategóriáit. Azóta már igazán színes a felhozatal. Ha szeretnénk, akkor vásárolhatunk kesztyűket is, de akkor sincs nagy baj, ha az ügynököket szeretnék teljesen lecserélni. A matricák felhelyezése sem a régi már, a 2024 februárjától szó szerint csak a képzelet szab határt a felragasztásnak. Egyedül talán a gránátok kinézetét nem lehet lecserélni csak, a fájlokban pedig potenciális csirke skinek is felbukkantak már. Könnyen lehet azonban, hogy ez a lista még nem teljes.

Újabb skin kategóriákkal bővülhet a Counter-Strike 2?

GabeFollower, a Counter-Strike ügyeletes adatbányásza meglehetősen érdekes feltételezéssel jelentkezett 2024 júniusának közepén. A fájlok alapján igencsak elképzelhető, hogy hamarosan érkezhetnek a játékba ruha skinek, hasonlóan a PUBG-hez. Sőt, a fegyverekre szerelhető kulcstartók (-Charm, Gun Buddy más játékokban-) is már gyakorlatilag kész állapotban pihennek a fájlokban. Nagy eséllyel az érkező ruha skinek miatt nem találkozhatunk különféle ügynök frakciókkal az eltérő Counter-Strike 2 pályákon. GabeFollower az elmúlt másfél évben ijesztő pontossággal „jósolt” meg fejlesztéseket a fájlok alapján, így bizony hatalmas esély van rá, hogy előbb-utóbb valósággá válhat a fenti feltételezés is.

Ezt olvastad már?

Minden idők egyik legjobb videojátékos jelenete majdnem kimaradt az Alan Wake 2-ből

×