Erős felfutásnak indultak PlayStation 5-ön az Xbox játékok portjai: ez a 4 van a legnépszerűbb 20-ban – az egyik épp’ az első helyen.

Gábor János

2024.06.16. – Régi idők emléke már csak a konzolháború, amikor az Xbox és PlayStation rajongói nem csak egymás konzolját, de az arra megjelent exkluzív, sőt, a  másik vállalat kiadványaként megjelent címeket is csípőből elutasították. Ez már a múlté: a legutóbb nyilvánosságra került statisztikák alapján teljesen egyértelmű kép rajzolódik ki arról, hogy a PS5 tulajdonosok nagyon is érdeklődnek a Microsoft és az Xbox játékai iránt – olyannyira, hogy közülük

négy ott van a jelenleg legnépszerűbb 20-ban, sőt, az egyik vezeti is a listát.

A PlayStation közzétette az elmúlt hónapban legnépszerűbb PS4 és PS5 játékok listáját, és utóbbi kategóriában az Egyesült Államokban és Európában is egyértelmű a győztes: a Rare, illetve az Xbox által fejlesztett, több mint hat éve megjelent Sea of Thieves az, ami mindent vitt az előző hónapban. A kalózos játék PS5 verziója április 30-án jelent meg, így bőven volt ideje, hogy felkússzon a listák élére. A május viszonylag csendes hónap volt a megjelenések terén, néhány kivétellel, mint a Hades 2 (amely jelenleg csak PC-re érhető el, így nem befolyásolta a konzolos listákat) vagy a PlayStation Plusra beköszönt Animal Well.

Íme, az európai top 20, és köztük félkövérrel a Microsoft / Xbox tulajdonában lévő játékok

  1. Sea of Thieves
  2. Grand Theft Auto V
  3. F1 24
  4. Assassin’s Creed Mirage
  5. HELLDIVERS 2
  6. Call of Duty: Modern Warfare III
  7. TopSpin 2K25
  8. Fallout 4
  9. Who’s Your Daddy?!
  10. Stellar Blade
  11. Assassin’s Creed Valhalla
  12. It Takes Two
  13. NBA 2K24
  14. Among Us
  15. Grounded
  16. Marvel’s Spider-Man 2
  17. Resident Evil 4
  18. Gran Turismo 7
  19. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
  20. The Crew Motorfest

Érdemes megjegyezni, hogy a Sea of Thieves nem volt az egyetlen korábbi Xbox exkluzív a listán. A Grounded, egy másik Xbox Game Studios játék, amely az elsők között vált multiplatformmá, szintén helyet kapott a listán. Európában a Sea of Thieves volt a legnépszerűbb PS5 játék, a Grounded pedig néhány helyezéssel lejjebb szerepelt, mint az amerikai listákon. Ez a helyzet jól mutatja, hogy az Xbox exkluzív játékok iránti kereslet a PlayStation felhasználók körében is jelentős, és a multiplatform megjelenések növelhetik ezeknek a játékoknak a népszerűségét.

Ezt se hagyd ki:

Most mondd, hogy nem álommeló: így telik egy játékillusztrátor egy napja

×