Ha elolvasod ezt, egyetlen kérdést fogsz ismételni magadban, ami nem hagy majd nyugodni: „hogy képzelte, hogy ennyi Switch kazetta nem tűnik fel”?

Gábor János

2024.06.16. – Egy kínai reptéren állítottak meg egy ideges nőt, akinek gyanúsan nagy volt a melltartója. A hatóságok nyilván gyanút fogtak, az ellenőrzés során pedig kiderült, hogy a nő többszáz Nintendo Switch játékot próbált becsempészni az országba – igen, a melltartójába gyömöszölve.

A Yahoo riportja szerint a nő Hongkongból próbált Kínába jutni, a Liantang Port határátkelőnél, amikor a vámosok megállították, hiszen feltűnt nekik, hogy a nő idegesen viselkedik, a mellei pedig finoman szólva is furcsa formájúak. Kiválasztották rutinellenőrzésre, egy privát területre vitték, ahol kiderült, hogy több mint 300 Switch videojáték-kazettát rejtett az alsóneműbe – ez azonnal magyarázatott adott rá, hogy miért vágja szét az ideg és milyen természetellenes okból néz ki úgy, ahogy.

A hatóságok lefoglalták a melltartójában talált 350 Nintendo Switch játékot, amelyek értéke kb. 70.000 jüan, vagyis úgy 3,6 millió forint.

A Kínai Népköztársaság ide vonatkozó törvényében az áll, hogy az embereknek „elrejtéssel, álcázással, hamis nyilatkozattal vagy más módon tiltott árukat és korlátozás alá eső árukat” tilos bejuttatni az országba vagy kivinni onnan. Ez szinte minden más országra igaz: illegális az áruk behozatala anélkül, hogy az illető megfizetné a szükséges adókat. Ha ezt nem teszi meg, az csempészetnek minősül, még abban az esetben is, ha maga a termék nem lenne illegális a fogadó ország területén.

A kommunista Kínában elég sok, külső országból érkező termék szerepel tiltólistán, de a Switch videojáték-kazetták speciel nem tartoznak közéjük – legfeljebb bizonyos játékok esetében, amiket külön-külön betiltottak. Ha ilyenek nincsenek a lefoglalt 350 kazetta között, akkor a nő megúszhatja a börtönt, az árura vonatkozó vám háromszorosának megfizetésével.

Ezt se hagyd ki:

Ha bejött a SnowRunner: 8 szimulátor, amiben dagaszthatod a sarat

×