Az AMD videokártyák mellé ezúttal két remek játékot is választhatnak a vásárlók. Úgy tűnik, hogy hazánk kivételes szerepet kapott ezúttal.

2024.06.15. – Nem titok, hogy az AMD az elmúlt hetekben gyakorlatilag egy készletkisöprést vezetett fel. Egyelőre csak a tengerentúlon alakulnak kedvezőbben az árak, ám a trend hamarosan megérkezhet az európai régióba is. A 7600 XT-től kezdődően egészen a 7900 XTX-ig leolvasható az árcsökkenés. 2024 nyara a Ryzen 9000 processzorokról fog szólni, de ősszel az AMD és az Nvidia is bedurranthatja azokat a bizonyos rakétákat. Az Nvidia, az Intel és a vörös óriás is jelentkezhet még idén újgenerációs videokártyákkal.

A játékosok számítógépeit elemző Steam statisztikák alapján egyértelműen kijelenthető, hogy az Nvidia hatalmas népszerűségi fölényben van. Az AMD éppen ezért a flagship modellek kezét el is engedi, egyszerűen nem tudják ilyen téren megszorongatni a konkurenciát. Az alsó és középkategória lehet igazán erős a vöröseknél, ám itt is kritikus lehet a megfelelő árazás. Az alsó kategóriában kijelenthető, hogy azonos pénzért több FPS kaphatunk, ha az AMD mellett döntünk, ám ennek bizony ára van. A Ray Tracing teljesítmény egyértelműen rosszabb, a szoftveres körítés is kicsit szerényebb.

Remek játékokat adnak az AMD videokártyák mellé, hazánk kivételes helyzetben

Az AMD június 11-én jelentkezett egy friss promócióval, melyben a Radeon RX 7800 XT és RX 7700 XT kártyák érintettek. A videokártyák vásárlását követően a játékosok négy címből választhatnak maguknak két játékot is, az alábbi felhozatalból:

  • Avatar: Frontiers of Pandora™ Standard Edition – Ubisoft Connect
  • Starfield™ Premium or Standard Edition – Steam
  • Company of Heroes 3
  • Lies of P – Steam

A hazai felhasználóknak külön öröm lehet, hogy az AMD hivatalos oldala alapján a kelet-európai régióból egyelőre csak Magyarországon aktív az akció. Az iPon.hu oldalát érte a megtiszteltetés, a webáruházban már találhatunk is olyan kártyákat, melyek mellé valóban jár a csomag.

Már élesedett is az AMD csomagja - iPon.hu

Már élesedett is az AMD csomagja – iPon.hu

A promóció június 11-től érvényes és egészen július 20-ig lesz aktív. Az aktiválással sem kell sietni, augusztus 17-ig húzhatják az időt a vásárlók. Remek kérdés, hogy mennyit segíthet a döntésben egy-egy ajándék játék, ám az biztos, hogy még közel fél évig nem kell új videokártyákat várnunk.

Ezt olvastad már?

Ha igazán kemény vagy, ezt a 7 izzasztó gyúrós játékot ismerned kell

×