A következő napokban remek újdonságokat kapnak az Xbox-játékosok.


Bódi Dániel

2024.06.14. – Kisebb volumenű, de egészen remek újításokkal készül a Microsoft a soron következő Xbox-frissítéssel. Az egyik leghasznosabb változás a Wi-Fi-kapcsolatokat fogja kibővíteni: hamarosan ugyanis már nem csak egy hálózatot lesz képes eltárolni a konzol, hanem maximum tízet, így ha ismerős helyek között valamiért gyakran költöztetjük a konzolt, akkor már nem kell minden egyes alkalommal újra beírni a jelszót, hogy netre csatlakozzon a gép.

Nem tudom, hogy ki használja így az Xbox konzolját, az viszont biztos, hogy a háttereket érintő – április óta tesztelt – változás sokkal több játékos számára lesz érdekesebb. A frissítést követően ugyanis már be fogjuk tudni állítani, hogy akkor is mutassa a játékokhoz tartózó képeket, mikor a címek ikonjára navigálunk, ha dinamikus hátteret használunk. Ez eddig csak az alapértelmezett hátterekkel működött, hamarosan viszont már a dinamikus képekkel is beállíthatjuk.

Egy másik nagyon hasznos újdonság a felhő alapú játékok egér-billentyűzet támogatása. Ha pedig felhő, akkor az legyen jó kövér: a Samsung tévé alkalmazásában, vagy a böngészőben a játékosok mostantól maguk kezelhetik a felhőben tárolt mentéseket is. Emellett az Adaptive Controller esköztámogatását is jócskán kibővítették: minden egyes portra már 12 gombot, egy második sticket, és egy plusz analógot is csatlakoztathatnak a mozgásban korlátozott játékosok. Ugyanitt az Elite Series 2 kontrollerekba dugott fej- és fülhallgatók stabilabb hangot fognak adni.

A frissítést elméletileg a következő napokban-hetekben minden Xbox-játékos meg fog kapni.

Ezt is olvasd el:

30 (!!!) játékot villantott az Xbox, amiből 18 a Game Passba is jön

×