A zombivadász pomponlány berántja a láncfűrészét: néhány hónap múlva megjelenik a Lollipop Chainsaw felújított kiadása.


Bódi Dániel

2024.06.14. – Alig ismerek olyan embert, aki hallott volna bármit is a 2012-es Lollipop Chainsaw-ról, pedig anno a világ egyik legfurább, legőrültebb akciójátékaként próbálta elcsavarni a játékosok fejét. Fun fact: a játék sztoriját az a James Gunn írta, akinek később a legjobb Marvel-filmeket, a Galaxis Őrzői-trilógiát is köszönhettük, és aki jelenleg a DC filmes részlegének élén próbál új életet lehelni a Zack Snyder után maradt romokba. Sőt, a rendező elmondása szerint a 2021-es Öngyilkos Osztag filmjéhez is sokat merített a Lollipop Chainsaw-ból, aminek visszatérését 2022-ben jelentettek be.

Az új játék eredetileg remake-nek indult, de a fejlesztés közben valamiért irányt váltott remasterre, azóta viszont nem sokat lehetett hallani róla. Most azonban megtört a jég, és a felújítást végző Dragami Games nemcsak egy sokatmondó előzetest, hanem kapásból egy megjelenési dátumot is villantott.

Kiderült például, hogy a remasterelt Halo: Combat Evolvedhez hasonlóan a Lollipop Chainsaw PePOP-ban is szabadon válthatunk az eredeti és az új megjelenés között – ez utóbbi a RePOP nevet kapta, ami új pop-art stílusú effektekkel, modernebb grafikával, és kevesebb erőszakkal újít a formulán. Kevésbé őrült viszont nem lesz: továbbra is a lenge öltözetű, épp csak 18 éves pomponlánnyal, Juliet Starlinggel kell láncfűrésszel darabokra aprítani a zombihordákat, miközben cseverészik az övére kötött halott, majd feltámasztott pasijának levágott fejével.

Megjelenés: szeptember 25-én Xbox Series-re, PS5-re és természetesen PC-re. Az árát sajnos még nem ismerjük, de valószínűleg nem teljes áron, 27.000 forintért fogják vesztegetni. Attól a balhétól viszont már előre rettegek, amit azok a túlérzékeny gamerek csapnak majd nagy valószínűséggel, akik néhány hónapja még a Stellar Blade főhősnőjének tapadós rucijain fakadtak ki…

Ezt is olvasd el:

Ha igazán kemény vagy, ezt a 7 izzasztó gyúrós játékot ismerned kell

×