9 év után végre folytatódik a legelső Life is Strange, amiből egy fontos kérdést megválaszoló 20 perces játékmenetet is láthatunk.


Bódi Dániel

2024.06.14. – Max Caulfield 9 év után egy újabb megterhelő kalanddal tér vissza a Life is Strange: Double Eposure-ben, ami a sorozatban egyedülálló módon, egyenes ágon folytatja a minden idők egyik legjobb narratív kalandjátékának is tartott legelső rész történetét. Természetesen örömkönnyek áztatta örömünnep követte a játék bejelentését, ugyanakkor egy nagyon fontos kérdés is felvetődött a rajongókban:

most akkor melyik befejezés a kánon?

A Deck Nine fejlesztői erre is választ adtak a minap élő adásban bemutatott 20 perces játékmenet kapcsán: egyik sem, és mindkettő. De nyugalom, ebbe a válaszba senki sem fog belezavarodni. A Double Exposure ugyanis eleinte egyik befejezést: a Arcadia Bay pusztulását és Chloe halálát sem tekinti alapnak, ehelyett a játékosokra bízzák a döntést, akik így pontosan úgy és ott folytathatják a történetet, ahogyan és ahol közel 10 éve abbahagyták.

Ez pedig azért is örömteli, mert hasonlót még az eredeti csapat, a Dontnod sem tudott kieszelni a Life is Strange 2-ben, amiben egy ponton nemcsak utaltak az esetleges kanonikus eseményekre, de még konkrét szereplőket is beemeltek, akikkel beszélgetve-hallgatva azt is kideríthettük, hogy nagyjából milyen irányt vett Chloe és Max élete a tragédiák sorozata után.

A Double Exposure ezt meglehetősen egyszerűen, mégis zseniálisan, a játékmenetbe szőve oldja meg: Max új egyetemista barátjával, Safival való beszélgetés során kerül szóba a fotóslány múltja, itt pedig a válaszainkkal dönthetjük el, hogy pontosan miként zárultak az Arcadia Bay-i események. Onnantól kezdve pedig ennek függvényében folytatódik tovább a játék – de erről majd csak a megjelenés után fogunk többet megtudni.

A többiért pedig mindenképp érdemes megnézni az alábbi játékmenetet, hiszen egy csomó fontosabb részlet is kiderül. Nyilván és szerencsére a mechanikák nem változnak sokat: sétálunk, felfedezünk, emberekkel beszélgetünk, melyeknek mind-mind következményei lesznek, de elcsodálkozhatunk a festményszerű látványvilág még csodásabbá válásán, ami még a True Colorsnál is sokkal gyönyörűbbnek ígérkezik.

Megjelenés október 29-én PS5-re, Xbox Series-re és PC-re, az Ultimate Edition előrendelői viszont már október 15-én fejest ugorhatnak rögtön az első két fejezetbe.

Ezt is olvasd el:

27 percnyi sosem látott játékmeneten pörög a Star Wars Outlaws

×