Az Apple egy rendezvényén bejelentette, hogy jelentősen javította a játékélményt Mac-en, sőt néhány játékról is lerántotta a leplet.

2024.06.13.  – Az biztos, hogy az Apple Mac nagyon hasznos tud lenni, főleg munkahelyi környezetben, de talán azzal mindenki egyetért, hogy nem a legjobb választás, ha valaki játszani akar. Ugyanakkor jó hír, hogy az Apple szép lassan beleássa magát a játékiparba. Miután az App Store az iPhone-on uralja a mobiljáték-ipart, a vállalat inkább mobiljátékos cégként vált ismertté. Szóval a legtöbb gamer nem úgy tekint az Apple-re, mint tényleges AAA-s játékopcióra. Ez többek között a Windows PC, az Xbox és a PlayStation privilégiuma, az Apple azonban továbbra is próbál kicsit a nagyok közé tolakodni. Ez a legutóbbi Worldwide Developer Conference-n (WWDC) sem volt másképp.

Videojáték és a Mac

Az Apple bemutatójában persze kifejtette, hogy milyen új funkciók révén lesz a játék még élvezhetőbb a termékeiben, a lényeg mégis az, hogy milyen játékokat ígérnek. A fejlesztők elképesztő mennyiségű új címet hoznak el Mac-re.

„A Ubisoft kiadja a Prince of Persia: The Lost Crown-t és az Assassin’s Creed Shadows-t, a Capcom pedig a népszerű RESIDENT EVIL sorozatból kínál még több izgalmas címet, köztük a RESIDENT EVIL 7-et és a RESIDENT EVIL 2-t. A World of Warcraft következő nagy kiegészítője, a The War Within még ebben az évben érkezik a platformra. Szintén elérhető lesz Mac-en a Frostpunk 2, a Palworld, a Sniper Elite 4 és a RoboCop: Rogue City, amik megkapják a MetalFX Upscaling funkciót, hogy ütősebb vizuális élményt kapjunk a Mac termékcsaládban. Hamarosan érkezik a Control Ultimate Edition és a Wuthering Waves is, amik a legújabb M3 chipcsalád előnyeit is kihasználják” – mondta a cég. Ez mind nagyszerű hír, különösen azért, mert ezeknek a címeknek a nagy része Mac-en, iPaden és iPhone-on is játszható lesz.

AAA

A konferencián az Apple kifejtette, hogy a Mac termékcsalád lehetőségeit szeretné kiterjeszteni még több AAA-s címre. A Sequoia névre keresztelt MacOS jelentős fejlesztéseket hoz a gamerek számára, például a Personalized Spatial Audio beépítését, ami jelentősen csökkenti a hangkésleltetést.

Apple és játék

Persze továbbra is kérdés, hogy a játékosok mennyire szeretnének Apple termékekre megvenni az AAA-s játékokat? A legtöbben hozzá vagyunk szokva a Windows PC-hez, a Steamhez, vagy a konzolhoz, ahol a legtöbb játék azonnal elérhető, akár évtizedek múlva is. Vajon mi lehet az az egyedi előny, ami miatt valaki az Apple-nél vesz alapból videojátékot? Persze most is lehet játszani Apple TV-n játékokat, de ezek inkább mobilbarát játékok a régi App Store-ból vagy az Apple Arcade-ból. Sajnos még nem elég erős ahhoz, hogy egy AAA-játékot, például az Assassin’s Creedet vagy a Death Strandinget futtassa. A másik dolog, hogy ha valaki úgy dönt, hogy vált, az azt jelenti, hogy nem játszhat többé azokkal online, akikkel korábban. Búcsúzni kell a haveroktól, amire az Apple-nek valamit ki kell találnia. Az ilyen jellegű akadályok ellenére a vállalat nagy előrelépést tesz, hogy tényleg betörjön a játékiparba. Szerinted van esélye?

Ezt láttad?

Ha bejött a SnowRunner: 8 szimulátor, amiben dagaszthatod a sarat

×