Egzotikus országokban készül a következő, sztárparádés Jurassic Park mozi. Spielberg embereit árgus szemmel figyelik a hatóságok és jó okuk van rá.

Gábor János

2024.06.13. – Az Universal Pictures bejelentette, hogy a „Jurassic World 4” munkacímen futó mozi forgatásához az angliai stúdiók mellett olyan egzotikus helyszíneket választottak, mint Thaiföld és Málta. Előbbi ország környezetvédelmi hatóságai a rossz tapasztalatok miatt már most, a munka legelején figyelmeztették a stábot, hogy lesznek szívesek semmit sem szétbarmolni az országban.

A filmet a Godzilla és Star Wars filmeket is jegyző sci-fi specialista Gareth Edwards rendezi, a producerek között ott találjuk Steven Spielberg, Frank Marshall és Patrick Crowley nevét, míg a forgatókönyvet az utóbbi évtizedek legnagyobb kasszasikereit (és az első két Jurassic Parkot) író David Koepp jegyzi. A Scarlett Johansson, Jonathan Bailey és Mahershala Ali főszereplésével készülő film annak ellenére viseli a 4-es számot, hogy a franchise hetedik mozija lesz. Az, hogy ezt a címet kapta nem jelenthet mást, mint hogy az új, 2015-2018-2022-es trilógiához kötődik valamilyen módon – igaz, Koepp „teljesen friss megközelítést” ígér a sztorihoz, ami három felnőtt és három tinédzser kalandjait követi, akik egy szigeten rekednek.

Ezért félnek a thaiok a Jurassic World 4 forgatásától

A Variety azt írja, hogy a film miatt máris idegbetegek a thaiföldi hatóságok, és erre amúgy minden okuk megvan: az országban még élénken él Leonardo DiCaprio 2000-es A part című filmjének utóélete. Nem elég, hogy a produkció stábja is súlyos környezeti károkat okozott Dél-Thaiföldön, a helyszínre utána beáramló turistatömeg szinte teljesen tönkretette a vidéket, így évekre bezárták (és a 2022-es újranyitás után idén augusztusban újra lakat kerül rá, több hónapra).

A dinoszaruruszos megafilm június 13-a és július 16-a között forog

Bangkokban, Trangban, Phang Ngában, Phuketen és Chiang Maiban, aztán még egy hétig a Krabi tartományban található Khao Phanom Bencha Nemzeti Park Huai To vízesésénél. Szinte egytől egyig érzékeny természetes környezettel bíró vidék, így Thaiföld környezetvédelmi minisztere, Phatcharavat Wongsuwan máris odasózott egyet a hollywoodiaknak, mondván, a filmkészítőknek nagyon szigorúan be kell tartaniuk a vonatkozó törvényeket és előírásokat, és nem szabad károsítaniuk a természetes környezetet. A máltai forgatás egyébként július és szeptember között zajlik majd, és végül az Egyesült Királyságban fejezik be a munkát, valamikor az ősz folyamán. A film premierje 2025. július 2-ára várható.

Ezt is olvasd el:

Tetszik az új Godzilla mozi? Íme még 7 szörnyfilm, ami van olyan jó

×