Egy Call of Duty streamer arra figyelmeztette a játékosokat, hogy vigyázzanak a „fejlett” konzolos csalásokkal a Black Ops 6 megjelenése előtt.

2024.06.13. – Természetesen a Call of Duty világában nem új fogalom a csalás, és sajnos az a helyzet, hogy nem igazán lehet végleg eltűntetni őket a játékból. Az Activision persze mindent megtesz, röpködnek a bannok, sőt nemrég sikerült egy csalószoftver-készítő oldalt is leállítani. A tisztességtelen és idegesítő csalások azonban eddig leginkább a PC-s játékosok számára jelentettek hatalmas problémát, a konzolok korlátai általában képesek blokkolni a legtöbb hacker-szoftvert. Sajnos azonban nem mindegyiket.

Konzolos Call of Duty csalás

Korábban mi is beszámoltunk egy érdekes mókolásról, amivel gyakorlatilag előnyhöz lehet jutni másokkal szemben PlayStation konzolon. Úgy tűnik közben, hogy a konzolos csalások igen komoly fejlődésen mennek keresztül, szóval a Black Ops 6 megjelenése előtt bizony van miért aggódnia a PlayStation és Xbox playereknek is. Az egyik ismert Call of Duty tartalomgyártó arra figyelmeztette a konzolos játékosokat, hogy vigyázzanak, mert lesznek csalók. A streamer KapZ egy klipet is megosztott az X-en, amiben arra kérte a játékosokat, hogy óvakodjanak, amikor konzolokon játszanak. Nem mintha lehetne bármit is tenni a csalók ellen egyszerű játékosként.

Az ominózus eset egyébként PlayStation 5 konzolon történt Warzone-ben, legalábbis a streamer szerint, aki úgy véli: „a konzol már nem biztonságos terep a kompetitív Call of Duty számára”. Hamar kiderült persze az is, hogy a videóban PC-s csalások láthatók, de a meccset konzolon játszották. Tehát miközben a játék konzolon fut, a csalások futtatásához PC-t használnak. Tekintettel arra, hogy a Black Ops 6 mind a jelenlegi, mind a korábbi generációs konzolokra is megjelenik, ez elég nagy aggodalomra adhat okot. Sokak szerint a legszörnyűbb dolog, hogy a fejlesztők szinte mindenért pénzt kérnek, miközben nem tudják garantálni a tisztességes játékot.

Nyilvánvaló, hogy a csalók mindenhol igyekeznek tönkretenni mások játékát, és ez sajnos a legtöbb online multiplayer játékban így van. Aki egy kicsit biztonságban érezte magát amiatt, hogy konzolon játszik, ne lepődjön meg, ha a jövőben furcsa játékosokkal találkozik.

Ezt láttad már?

Ha bejött a SnowRunner: 8 szimulátor, amiben dagaszthatod a sarat

×