Még meg sem érkezett a Sárkányok háza 2. évada, a Warnernél nyomban megelőlegezték neki a gigasikert, és már be is rendelték a harmadikat.


Bódi Dániel

2024.06.13. – A Trónok harca utolsó két évadának meglehetősen gyatra minősége után különösen meglepő volt, hogy a Sárkányok háza nem csak önmagában lett egy kiemelkedő széria, de még az anyasorozatának első évadjaihoz is simán képes felérni.

Az HBO mondjuk nem is bízta a véletlenre a dolgot: az időközben lebőgött David Benioff és D.B. Weiss helyett egyenesen az íróhoz, George R.R. Martinhoz, valamint Ryan J. Condalhoz fordultak, akik végül egy olyan sorozattal vezekelnek, amilyet a Gyűrűk urához mérhető fantasy világ és a rajongók is megérdemelnek. Eredmény: 9 Emmly-díj jelölés, és két Golden Globe-jelölés.

Martin a közel 200 évvel a A tűz és jég dala, azaz a Trónok harca cselekménye előtt játszódó, a Tűz és vér című könyvén alapuló Sárkányok háza mondhatni rekordgyorsasággal kapta meg a zöld utat a második évad előtt, ami napokon belül, június 17-án indul a Hét királyságot egyesítő, a Targaryen-dinasztiát bukásba taszító hódító útjára a Max streaming szolgáltatáson. Mivel már az első évad nézettségi rekordokat döntött, ugyanezt megelőlegezhetjük a következő felvonásnak – és a Variety szerint már jó előre az azt követőnek is.

Mivel a Warner is nagyon bízik a sikerben, már a 2. évad indulása előtt hivatalosan is bejelentették a 3. évadot, aminek a írói munkálataihoz is hozzáláttak.

De hiába éli a Trónok harca korszakát az HBO, a folytatásra semmiképp se holnapra, de még jövőre se nagyon számítsunk. A 2. felvonás munkálatai is majd két évig elhúzódtak, és mivel Martin sem a gyorsaságáról, semmint az alaposságáról híres, valószínűleg a 3. évadra is közel ennyit kell majd várni. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi tempóval matekozva 2026-ban folytatódhat a Sárkányok háza.

A Warner viszont nem éri be ennyivel: szintén Martinnal a fedélzeten már gőzerővel készül a Hét királyság lovagja könyvén alapuló új spin-off, valamint az elkaszáltnak hitt ‘Ten Thousand Ships’ munkálatai is feltámadtak, méghozzá állítólag a a Pulitzer-díjas drámaíró, Eboni Booth-tal, aki az ugyancsak Westerosban játszódó sorozat első epizódját fogja körmölni – de ennek hivatalos bejelentésével még adósunk az HBO.

De egy szót ezer követ: a Trónok harca rajongóinak bőséggel lesz mit néznie az elkövetkező években, azt pedig már csak remélni lehet, hogy okosan fogják adagolni őket, és a sorozatok évadjai évenkénti váltásban, és nem gyors egymásutánban kerülnek fel a Maxra.

Ezt is olvasd el:

100 videojátékot képzelt el az AI – elképesztő művek születtek

×