Megtalálhatta az élőszereplős Moana adaptáció főszereplőjét a Disney. Már azt is tudjuk, hogy ki lehet a szerencsés színésznő.

2024.06.13. – A Moana, magyarul Vaiana, a Walt Disney Animation Studios 2016-ban bemutatott animációs filmje, ami gyorsan elnyerte a közönség és a kritikusok tetszését egyaránt. A film egy varázslatos polinéziai szigeten játszódik, és egy fiatal lány bátor utazásáról szól, amely során önmagát és népének történelmét is felfedezi. A film látványvilága lenyűgöző, a Disney Animation csapata alapos kutatásokat végzett a polinéziai kultúra és tájak pontos megjelenítése érdekében. A tenger, a szigetek és a karakterek mind részletgazdag és élethű animációval jelennek meg, ami a nézőt elvarázsolja. A Moana egyik legerősebb üzenete a bátorság és az önfelfedezés. Moana története arra bátorít mindenkit, hogy kövesse az álmait, és ne féljen szembenézni a kihívásokkal. A film emellett fontos kulturális üzenetet is közvetít, tisztelegve a polinéziai hagyományok és mítoszok előtt.

Az animáció pozitív kritikákat kapott a bemutatása után, a Rotten Tomatoes oldalán 95%-os értékelést ért el. A film világszerte több mint 600 millió dollár bevételt hozott, több díjat és jelölést is kapott, beleértve az Oscar- és a Golden Globe-jelöléseket.

Már meg is lehet a főszereplő

Nem meglepő hát, hogy a Disney úgy döntött, az élőszereplős remake-listára a polinéziai történetet is felhelyezi. Amikor egy hasonló projektet bejelent a cégóriás, mindenki arra kíváncsi, hogy ki lesz a főszereplő. Pláne azok után, hogy a Hófehérke és a Kis hableány irányait nem feltétlenül kedvelték a rajongók. A diverzitás fontos, viszont a visszajelzések szerint az elmúlt években átesett a ló másik oldalára a Disney és ahol csak tudja, feszegetik a határokat. A napokban felgyorsultak az események a Moana élőszereplős adaptációja körül, s úgy tűnik, végre megtalálták a főszereplőt.

moana

Minden jel arra utal, hogy a szerepet egy Catherine Laga’aia nevű, 17 éves ausztrál színészhölgy kapta meg. Mivel még nagyon fiatal, komolyabb filmes rutinnal nem rendelkezik, korábban csak egyetlen sorozatban, a Szirmokba zárt szavakban szerepelt, méghozzá három epizódban. Attól persze nem kell tartani, hogy rosszul játszana, egy ilyen casting hosszú és igazán alapos folyamat. Sőt, még hasonlít is az eredeti karakterre, így annak a veszélye, hogy az emberek úgy kiborulnak, mint például az említett Hófehérke esetén, egészen apró.

Az élőszereplős Moana eredetileg 2025-re volt kiírva, ám végül 2026-ra tolta „vissza” a Disney.

Ezt olvastad már?

Ha szoktál PS5-ön a spanokkal játszani, ennek az újdonságnak örülni fogsz

×