Elég magasra tette a lécet a FromSoftware, így lesz bőven meló a Shadow of the Erdtree DLC feltételeinek eléréséig. Ezt kell végigcsinálni hozzá.

Gábor János

2024.06.13. – A statisztikák alapján úgy tűnik, hogy az Elden Ring játékosok több mint fele nem teljesítette a Shadow of the Erdtree DLC-hez szükséges követelményeket. A régóta várt bővítmény június 21-én jelenik meg, új területekkel és brutális bossokkal, viszont nagyon úgy tűnik, hogy kevesen vághatnak csak bele. A GameRant szerint ez nem túl szokatlan, hiszen a FromSoftware játékaitól „megszokhattuk”, hogy egy-egy DLC elérése nem egyszerű feladat.

 

Míg más játékokban elég egyszerűen letölteni és elindítani a DLC-t, a FromSoftware szereti, ha visszafelé lejt a pálya. Gyakran komoly előfeltételek teljesítésére van szükség a bővítmény eléréséhez, és ez alól az Elden Ring sem kivétel. A játékosoknak ez esetben

le kell győzniük az opcionális bosst, Mohgot, ha szeretnék elérni a DLC-t.

Sajnos az adatok azt mutatják, hogy az Elden Ring rajongóinak többsége még nem győzte le a „Vér Urát”, így a Shadow of the Erdtree tartalmaiba se vághatnak bele – hacsak nem győzik le a rettegett bosst június 21-ig.

Kevesen ütik meg a DLC-hez elvárt szintet

Xboxon mindössze a játékosok 22,99 százaléka szerezte meg a Shardbearer Mohg trófeát, Steam-en kb. 37 százalék rendelkezik ilyen eredménnyel, míg a PlayStation felhasználóknak úgy 35 százaléka üti meg a szintet. Ez azt jelenti, hogy az Elden Ring játékosainak több mint fele, csaknem kétharmada egyelőre nem teljesítette a Shadow of the Erdtree-hez szükséges követelményeket. Még van idő, hogy levadászd Mohgot, ha már az első napon nekimennél a bővítménynek, de ez, ugye, elég nehéz utazás.

Az egyik ok, amiért sok Elden Ring játékos nem győzte le a bosst, éppen az, hogy opcionális ellenség, és mint ilyet, nehéz megtalálni. Mohg a Mohgwyn Palotában található, ahová több módon el lehet jutni. A leggyorsabb út a White-Faced Varre PvP küldetés teljesítése, ami megköveteli, hogy a játékosok találkozzanak az NPC-vel a Rose Church-nél, és három másik játékost támadjanak meg a Festering Bloody Finger tárggyal. Ezután a Lord of Blood’s Favor-t egy halott lány vérével kell átitatni. A feladat teljesítése után Varre a Pureblood Knight’s Medal-t adja jutalmul – ezzel lehet a Mohgwyn Palotába teleportálni. A haladó játékosok ennél egyszerűbb lehetőségük is van Mohg elérésére: ők a Consecrated Snowfields-ben található portált is használhatják.

Fontos megjegyezni, hogy azok sem feltétlenül férnek hozzá a Shadow of the Erdtree DLC-hez, akik már megszerezték a Shardbearer Mohg trófeát. Az Elden Ring ösztönzi a New Game+ játékot, így sokan beleszaladhatnak abba, hogy már legyőzték Mohgot és új játékot indítottak, de újra le kell győzniük, ha hozzá akarnak férni a Shadow of the Erdtree-hez.

Ezt is olvasd el:

Nem csak a szamurájok ütősek – Ezek az elérhető legjobb ninja játékok

×