Ha neked is hiányoznak a legendás WipEout és a POD észveszejtően gyors sci-fi versenyei, akkor a szellemi örökösükről le ne maradj, mert ingyen adják!


Bódi Dániel

2024.06.13. – Az egyik legkülönlegesebb versenyjáték széria volt a WipEout, aminek létezésére talán már csak a hozzám hasonló ősgamerek emlékeznek. Sajnos az idők, úgy a játékosok igényeinek és érdeklődésének, valamint a játékipari trendek megváltozásának nyomán a WipEout szinte teljesen eltűnt – még, ha nem is teljesen nyomtalanul.

Az utolsó nagy WipEout etap a 2002-es Fusion volt még PS2-re, azóta csak PSP-s, PS Vitás, mobilos rész született, illetve a régi játékok remasterelt, gyűjteményes kiadásait lehetett megvenni. És az a helyzet, hogy ez már így is marad: a Sony legalábbis nem mutat aktív érdeklődést az adrenalindús sci-fi versenyzés feltámasztására, ami minden idejét és fejlesztői kapacitását a nagyobb költségvetésű exkluzívok készítésére fordítja.

De szerencsénkre itt van nekünk a 34BigThings csapata, akik szintén a WipEout, na meg a POD versenyjátékokon szocializálódtak, és akik feltett szándéka legalább életben tartani a műfajt, ha annak prominens ikonja régesrég levitézlett. Ennek a rehabilitációs munkának az eredménye a 2016-os Redout, ami egy az egyben, minden téren a WipEout szellemi örököse – olyannyira, hogy ha csak egy játékmenetet látnánk belőle, simán a legendás széria legújabb darabjának néznénk be.

A Redout minden tekintetben felér a nagy elődhöz: a zenék, a pályák, az anti-gravitációs versenyjárgányok, az őrületes sebességgel való száguldás tökéletesen hozzák azt a hangulatot, amit annak idején PS1-en, PS2-n és PSP-n érezhettünk. A Redout nyilván nem lett egy mindent átütő gigasiker, de ettől függetlenül még utat talált a közönségéhez, így a második rész mögé már a Saber Interactive is beállt, mint kiadó, ami még lehengerlőbb látvánnyal és sebesség-orgiával jelenhetett meg 2022-ben.

A Redout 2-ért általában 7000-8000 forintot szoktak elkérni, szóval nem egy nagyon drága mulatság, ezt az árat viszont többszörösen is megszolgálja. A jó hír viszont, hogy az Epic Games Store jóvoltából június 13. és 20. között mindenki teljesen ingyen megkapja, aki igényt tart rá, csupán fel kell menni a játék profiljára, majd az epices fiókunkba belépve a játéktárunkhoz adni. Ha ezzel megvagyunk, akkor a továbbiakban akkor ugrunk fejest az észveszejtően gyors sci-fi versenyekbe, amikor csak akarunk.

Ezt is olvasd el:

100 videojátékot képzelt el az AI – elképesztő művek születtek

×