A Steam-en már tesztelhető egy új, nagyon hangulatosnak tűnő zombis stratégiai játék. Ha szeretted a The Last of Us-t, mindenképpen ki kell próbálnod!

2024.06.12. – Az elmúlt években, s lassan már évtizedekben, hektoliter számban öntötték a nyakunkba a zombis tartalmakat. Legyenek ezek filmek, sorozatok, vagy videojátékok, nehezen tudom elképzelni, hogy valaki még nem találkozott élőhalott történettel. Olyannyira nem, hogy szinte biztos van kész terve mindenkinek arra az esetre, ha a valóságban megtörténne valami hasonló. Ha viszont tényleg sikerült teljesen elkerülni a túlvilágról visszatértek hordáit, a The Walking Dead sorozat, vagy éppen a Z-Világháború film egészen jó „dokumentumanyagok” lehetnek bevezetőnek. Ha pedig bele akarjuk magunkat képzelni a helyzetbe, a Left 4 Dead, Resident Evil, Dying Light irányába terelném a laikusokat. Ugyan nem konkrétan „zombis” játék, de talán a témában a legjobb, ami valaha készült, az a The Last of Us. Magát a hangulatot, a tragédia után kialakult helyzetet tökéletesen ábrázolja, közben pedig szívfájdítóan mutatja be azt is, hogy az emberiség feltehetően hogyan változna egy esetleges invázió következtében…

Zombistratégia az igazi túlélőknek

A napokban bemutatott, hamarosan Steam-en elérhető Into the Dead: Our Darkest Days, az előbb említett klasszikusok elegye egyetlen játékba gyúrva. Ebben az esetben viszont nem lesz elég csak magunk elé nézni és azzal számolni, hogy az adott helyzetből élve keveredjünk ki, a stratégiai játékelemek azt követelik, hogy sokkal nagyobb volumenben gondolkodjunk. A játékban tervezni kell, a szorult helyzetekhez adaptálódni, na meg végeredményben túlélni.

steam

Itt is, mint manapság a legtöbb túlélőjátékban, nem feltétlenül az ütőerő fog számítani. Ha úgy látjuk jónak, bizony lehetőségünk van elkerülni a vészt, sőt bizonyos esetekben kiemelten ajánlott is. Ahogy a The Last of Us-ban, itt sem feltétlenül a túlvilágról visszatért élőlények lesznek a legnagyobb ellenségeink, a húsvér, élő emberek is az életünkre törhetnek.

 

A fent megtekinthető kedvcsinálóban benne van minden, amivel a játék szolgálni tud, ám ha ez nem elég, akkor a Steam-en hamarosan tölthetővé válik egy demó verzió is az Into the Dead: Our Darkest Days-ből. A teljes játék megjelenése 2024. októberére van kitűzve.

Ezt olvastad már?

Teljesen átalakul a Netflix kinézete, rá se fogsz ismerni a szolgáltatásra

×