Kívül sok-sok fény és sziréna, belül tele mindenféle rendőrségi kütyüvel. Ez lenne a Tesla Cybertruck rendőrautó, ami készen áll a gyártásra.

2024.06.12. – Bár nálunk Magyarországon egyelőre nem igazán lehet kapni Tesla Cybertruckot, nagyon sokat hallani annak hibáiról a hírekben. Volt már olyan eset, hogy nem sokkal a boltból való távozás után adta fel az autó, vagy épp a biztonsági mechanika ellenére törte el a csomagtartó valakinek az ujját. Ennek ellenére egy cég nemrég előállt egy rendőrautó változattal, aminek a célja, hogy jól feleszerelt kütyükkel üldözzék a bűnözőket.

UP.FIT

A járművet a kaliforniai UP.FIT készítette, ami Teslák átalakítására specializálódott. A nemrég bemutatott rendőrautót korszerűsített rádió- és számítástechnikai rendszerekkel bővítette, hogy minél korszerűbben tudjanak dolgozni. Az UP.FIT a belső teret is átalakította: van fegyvertároló és egy külön hely a rendőrkutyáknak. Igen, saját helye van a kutyusoknak a Cybertruckban. Természetesen a jármű kapott erősebb kerekeket is, jobb fékrendszert, és még néhány terepjáró-célú kiegészítést. Mindez extra alvázvédelmet és jobb felfüggesztést biztosít. Az UP.FIT nem árulja el a pontos műszaki átalakításokat, azt viszont tudni, hogy Starlink műholdas kapcsolat is van, és persze rengeteg villogó.

„Alig várjuk, hogy még idén bevethessük ezeket a járműveket a bűnüldöző szerveknél országszerte” – mondta Ben Schaffer, az UP.FIT vezérigazgatója. Egyelőre nem kell arra számítani, hogy nálunk is ilyen rendőrautók futkosnak majd. Abban bízom, hogy a rendőrség mindig gondoskodik a Tesla rendőrautók töltéséről, nehogy épp üldözés közben kelljen megállni tölteni.

Ezt láttad már?

Mozinak hiszi magát a Netflix – 7 szuperszórakoztató film, ami júniusban jön

×