Animációs filmfesztiválon vetítettek le jó hosszú részletet a Lord of the Rings: The War of the Rohirrimből. A hatás nem maradt el.

Gábor János

2024.06.12. – A Warner Bros. Animation, a New Line Cinema és a Sola Entertainment bemutatta új anime filmje, a The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim első 20 percét az Annecy Animációs Filmfesztiválon – számolt be a Variety. A hozzánk valószínűleg A gyűrűk ura: A rohírok háborúja címmel érkező egészestés anime mozi hosszú (állítólag döbbenetesen látványos) részlete óriási sikert és hatalmas tapsot kapott a közönségtől. Bár az összesen 2 óra 10 perces alkotásból ilyen hosszú részletet biztosan nem fognak feltölteni a YouTube-ra, a beszámolókból azért lehet tudni, hogy mitől dobta le a láncot a tömeg.

Kenji Kamiyama rendező elmondta, hogy nemcsak J.R.R. Tolkien A hobbit és A Gyűrűk Ura könyvei inspirálták az anime elkészítése során, hanem Peter Jackson és Fran Walsh film klasszikussá nemesedett filmtrilógiája is. Ők egyébként hivatalosan megerősítették, hogy szintén résztvevői a The War of the Rohirrimnek, amit társproducerként jegyeznek.

Ezt tudni eddig a Lord of the Rings anime moziról

Az új történet majdnem 200 évvel azelőtt játszódik, hogy Zsákos Bilbó kapcsolatba kerülne a hatalom gyűrűjével, és a történet Helm Hammerhand házára, Rohan királyára, valamint annak talán túlontúl is erős akaratú lányára, Héra hercegnőre fókuszál. A bemutatott húszperces klipben egy tanácskozás eseményeit követhette a fesztivál szerencsés közönsége. A jelenetsor azt mutatja be, hogy vita robban ki Rohan nemesi házai között és ennek következtében Wulf, a kegyetlen dunlendini úr bosszút esküszik. Különleges hangulatot kölcsönöz az anime mozinak, hogy A gyűrűk ura filmek Éowynja, Miranda Otto a narrátor – igaz, ebből itthon a szinkronos verzióban majd nem sokat érzékelünk.

„Ennek a történetnek olyan hatalmas ereje van”

nyilatkozta a fesztiválon Kamiyama, akihez csatlakozott Philippa Boyens producer (ő az eredeti Lord of the Rings filmtrilógiát is jegyzi), valamint Andy Serkis is, aki moderálta a pódiumbeszélgetést. „A rajongók meg fognak őrülni ezért” – lelkesedett Serkis, aki nemsokára visszatér Gollam szerepébe az általa is rendezett Lord of the Rings: The Hunt for Gollum című filmben. A The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim 2024. december 13-án debütál Észak-Amerikában, de nálunk, Európában kicsit hamarabb, december 11-től lesz látható.

Ezt se hagyd ki:

Nem csak a szamurájok ütősek – Ezek az elérhető legjobb ninja játékok

×