A következő hónapokban alapjaiban alakul át a Netflix, amire rá sem fognak ismerni az előfizetők.


Bódi Dániel

2024.06.12. – A Netflix streaming szolgáltatásának fennállása óta alaposan átalakult, fejlődött és bővült a felhasználói felülete, az utóbbi években viszont mintha megállt volna az idő. Persze újabb opciókkal állandóan gyarapodott, de a maga a megjelenés, a menük elhelyezkedése, úgy a komplett dizájn változatlan maradt. Most azonban hatalmas reform kapujában áll a Netflix, amire hamarosan rá se fogunk ismerni.

A piacvezető szolgáltató a következő hónapokban alaposan átszabja a kezelőfelületet, aminek egyik legnagyobb változtatása a filmek és a sorozatok megjelenítését és böngészését célozzák. A jelenlegi kockákat-csempéket amolyan tartalomdobozokra cserélik: ha rálépünk egy sorozatra, annak a doboza automatikusan kiemelődik, amin azonnal látni fogjuk a premierdátumot, az évadok számát, a korhatár-besorolást, a műfaját, valamint a leírását, ha pedig még egy kicsit időzünk rajta, akkor a statikus képet felváltja az elinduló előzetese.

Kép: The Verge

Egy másik fontos változás a menüsort rendezi át: a kategóriamenü a képernyő oldalsó részéről egy felső sávba kerül, méghozzá jelentősen leegyszerűsítve – ami az első tervek alapján csak a kezdőképernyőt (home), a sorozatokat, a filmeket, valamint a saját tartalmakat listázó My Netflix menüt tartalmazza. Mindezen túl a szögletes alapdizájntól is búcsúzunk, amit egy lekerekített formavilág vált.

A Netflix az új kinézetet egyelőre még csak szűk körben teszteli, de Pat Flemming, a szolgáltató termékigazgatója szerint a követező hetekben még több embert vonnak majd be, ha pedig beválik, akkor a következő hónapokban minden előfizetőnél lecserélődik a régi felület az újra.

Your eyes no longer have to travel to the top of Netflix to watch a trailer.

Hogy tetszik a megújított Netflix?

Ezt is olvasd el:

100 videojátékot képzelt el az AI – elképesztő művek születtek

×