A gaming univerzumban örök vita zajlik arról, hogy milyen platformon játszik egy igazi játékos.

A gaming univerzumban örök vita zajlik arról, hogy milyen platformon játszik egy igazi játékos. Laptopon, amit mindenhova elvihetünk? Az ezerarcú PC-n vagy egy high-tech konzolon? Mi most az utóbbit célozzuk meg! Megvizsgáljuk, hogy miért olyan közkedveltek játékkonzolok, illetve arról is szó esik, hogy melyik most az 5 legnépszerűbb játék, amik kifejezetten konzolra lettek tervezve – a különböző műfajok kedvelőinek.

Miért szeretik annyian a játékkonzolokat?

A konzoljáték egyedülálló közösségi élményt nyújt. Ismerős a kép? Kényelmesen elhelyezkedtek a kanapén, és indulhat  a harc vagy verseny. A konzolok óriási előnye, hogy nem kell izgulni, elfut-e a játék a gépen, hiszen a játékokat eleve a csúcsteljesítményű hardverre írják.

Továbbá a játékok gyors evolúciójának köszönhetően a kivitelezés egyre izgalmasabb – a tervezők egymást túllicitálva egyre fantázia-, és akciódúsabb játékokat dobnak piacra, amiket kifejezetten konzolokra szántak. Így a konzoljátékok széles választéka lehetővé teszi, hogy megtaláljuk azt, ami igazán beszippant.

3 versenytárs – csak győzzünk választani

Ejtsünk pár szót a konzolok tipusairól! Három uralkodó márka van, amit szinte mindenki  ismer. Fontos tudni, hogy nem minden játék elérhető minden konzolra, így érdemes felmérni a terepet. Ezek most a legnépszerűbb konzolok:

  • Xbox Series X: A Microsoft konzolja rendkívül népszerű, amit nem csak erős hardverjének, de az Xbox Game Pass előfizetői rendszernek köszönhet. Az előfizetéssel a játékok óriási választékából választhatunk, nem kell egyesével megvásárolni azokat.
  • Sony PlayStation 5: A Sony által gyártott konzol valódi vizuális élményt nyújt, és egyedülálló, exkluzív játékkínálattal rendelkezik olyan játékokkal, amik a többi platformon nem érhetők el.
  • Nintendo Switch: A Nintendo által fejlesztett egyedülálló hibrid konzol, amivel nem csak otthon, de útközben is játszhatunk. Rengeteg családbarát és exkluzív játék játszható rajta.

Lássuk az 5 legmenőbb konzoljátékot!

Összegyűjtöttünk minden műfajból 1-1 játékot, ami most óriási siker a gamerek között!

Szerepjáték azaz RPG ( Role Playing Games): Baldur’s Gate 3

A játék  jogai a Larian Studios-hoz kerültek, ugyanis korábban csak a PC verzió létezett. Ez jó döntésnek bizonyult, hiszen a fejlesztők zseniális módon dolgozták fel a Dungeons & Dragons univerzumának egyik legismertebb szegletét. A játék egy új, mélyreható történettel és lenyűgöző grafikával ajándékozza meg a játékosokat. A karakterek elképesztően kidolgozottak.

Platform: PS 4-5 , Xbox

Akció és kaland – RPG és FPS hybrid: Cyberpunk 2077

Hosszú várakozás után jelent meg a Cyberpunk 2077. Bár kezdetben pár probléma felmerült a játék során, a 2.0 verzió már tökéletesen működik. A konzoljáték mostanra egyenesen lenyűgözte a közönséget elképesztően kidolgozott cyberpunk világával. Legnagyobb erőssége a szabadon bejárható világ, ahol a játékos teljesen szabadjára engedheti a kreativitását. Az izgalmas történet, a lenyűgöző grafika miatt a Cyberpunk 2077 egyszerűen kötelező kaland a konzoljátékosok számára.

Platform: PS4-5 , Xbox

FPS – First Person Shooter: Doom Eternal 6.66

A legújabb Doom játék, a népszerű FPS videojáték-sorozat legújabb tagja, amelyet eredetileg a Bethesda Softworks fejlesztett és adott ki. A játékmenet a klasszikus „Doom” sorozatokhoz hű marad: gyors, intenzív lövöldözés, rémisztő démonokkal teli pályák, valamint folyamatos mozgás és akció. Ezt a változatot a Panic Button fejlesztette, akik kifejezetten a Nintendo Switchre specializálódtak, és számos más nagy játékot is áthoztak már a konzolra.

Platform: Nintendo Switch, PS 4-5 és Xbox

Stratégiai játék: Frostpunk: Console Edition

A Frostpunk egy olyan játék, ami egyedülállóan ötvözi az építési és túlélési műfajokat egy hideg, kietlen világban. A Console Edition megjelenése az Xbox és PlayStation konzolokra hozta el ezt a különleges élményt a konzoljátékosok számára. Ez a játék nem csupán a stratégiát és az erőforrás-gazdálkodást helyezi előtérbe, hanem az emberi döntéseket és az erkölcsi dilemmákat is, miközben a játékosoknak az emberek utolsó menedékét kell létrehozniuk egy jeges világban.

Platform: Ps4-5, Xbox One

Sport: FIFA 24

A FIFA sorozat minden évben izgalmas fejlesztéseket és frissítéseket hoz a futball kedvelőknek, ez alól a FIFA 2024 sem kivétel. A legújabb részben a játékosoknak lehetőségük van átélni a világ legnagyobb futball meccseinek izgalmát, miközben a játék realisztikus és élvezetes élményt kínál.

Platform: Xbox, PS 4-5

Játékra fel!

×