Faker öröksége megkérdőjelezhetetlen a Lol esport rajongói számára. Azonban az már igen, hogy milyen áron adja a Riot az előtte tisztelgő skincsomagot…

2024.06.12. – Ami azt illeti, a nemrégiben belengetett legújabb League of Legends (LoL) skincsomag papíron igencsak hívogatónak tűnt, aztán kiderült, hogy a Riot Games kissé elszámolta magát.

Faker, az esport szakág egyik legsikeresebb alakja, sokan a játék királyának tartják. A nyár elején be is kerül a League of Legends Hall of Fame-be, vagyis ha eddig nem volt „halhatatlan”, immáron biztosan az lesz. Ezt a beavatást egy speciális, a játékos karrierje köré épített skincsomaggal tervezi megünnepelni a kiadó. Megkérdezték Fakertől például, hogy melyik karakterekre szeretne speciális kinézetet, a játékosról Emote-ot mintáztak a csomagba, jópofa személyre szabott Ward Skint is kapott, egy szó mint száz, nagyon menő lett az egész.

faker

Több fórumon is lehetett olvasni, hogy az emberek felkészültek arra, hogy drága csomagról lesz szó, elvégre exkluzív, limitált és a skineket elnézve, meglehetősen prémium tartalmak kerülnek bele. A legtöbben azt írták, hogy akár 20-30 ezer forintot is hajlandók lettek volna rászánni, „egyszer élünk, Faker öröksége megér ennyit” alapon. Na igen, ez még talán belefért volna egyeseknek, azonban a hivatalos ár ennél jóval felháborítóbb. A Riot Games kitalálta, hogy az új Faker-csomagért 60 ezer Riot Pointot kér, ez árfolyamtól függően 500 és 600 dollár között áll meg. Már az 500 dollár is kb. 180 ezer forint, vagyis egy teljesen új Xbox Series X ára. Ennek fényében mindenki eldöntheti, hogy menő fakeres Ahrival akarja csapatni, vagy vesz egy komplett konzolt, ami még hosszú évekig futtatja a legújabb játékokat, kifejezetten jó minőségben.

Mindennek van határa

Ám a szemfülesek kiszúrták, hogy tudunk még mélyebbre süllyedni ezzel a sztorival. A Faker legendás karrierjén meggazdagodni vágyó Riot Games, mint kiderült, csak a játékbeli, virtuális tartalmat árazza őrületesen magasan. A jeles alkalomra ugyanis készítettek egy fizikális szobrot, ami az új, speciális Ahrit ábrázolja.

 

Ám ez a szobor, ami biztosan a miénk, nem szűnik meg létezni, ha felszámolja a Riot Games a LoL szervereket és még jól is néz ki, fele annyiba kerül, mint maga a skincsomag. Ez is borsos ár, de ebben az esetben van mivel magyarázni. Ez a fakeres örökségi huzavona már valószínűleg sosem keveredik ésszerű keretek közé, csupán csak abban bízhatunk, hogy a kiadó tanul a közösség visszajelzéséből és ilyesmit soha többet nem követnek majd el.

Ezt olvastad már?

Teljesen átalakul a Netflix kinézete, rá se fogsz ismerni a szolgáltatásra

×