Egy Dél-Koreában dolgozó fejlesztőcsapat furcsa véleményt kapott az RPG játékukkal kapcsolatban, amire meglepő őszinteséggel reagáltak.

2024.06.12. – Az RPG (role playing game // szerepjáték) videojátékok olyan játékok, amelyekben a játékos által irányított karakter fejlődik, tapasztalatokat szerez, küldetéseket teljesít és különféle történeteken keresztül halad előre. Gyakran lehetőség van a karakter testreszabására, képességeinek fejlesztésére és olyan döntések meghozatalára, amik befolyásolják a játékmenet és a történet alakulását. Az RPG játékokban a fókusz általában a karakterfejlődésen, stratégián és szerepjátéki elemeken van. Utóbbi magában foglalja a szabadon választható dialógusokat, na meg a karakterek közötti kapcsolatok kiépítését és ápolását. Elvégre ahhoz, hogy tényleg a szerepben érezzük magunkat, fel kell tudjuk venni a kapcsolatot a környezetünkkel.

Mostanában ezek a szerepjátékok olyan komoly mélységeket súroltak, hogy a szerepjátéki elemek közé olyan dolgok, mint a randizás is bekerültek. Ha valaki játszott a tavalyi év sikercímével, a Baldur’s Gate 3-mal, akkor ezt nem is kell magyaráznom. Abban a játékban nem csupán volt lehetőség romantikus kapcsolatba kerülni a karakterekkel, hanem szabályosan mindennel és mindenkivel kialakíthattunk meghitt, akár testi kapcsolatot is. Amikor pedig ilyen magasan van a léc, nem meglepő, hogy a rajongók az összes, a műfajba tartozó játék esetén elvárják a hasonlót.

Legalább őszinték

Olyannyira igénye van a játékosoknak a virtuális kapcsolatépítésre, hogy már nem csak szerepjátékokban jelenik meg a karakterek elcsábításának lehetősége, de konkrét randiszimulátorok is készülnek. Nem tűnik bonyolultnak egy ilyen rendszer kidolgozása, általában sínen vagyunk, ha a jó opciókat választjuk a beszélgetések során, ám egy népszerű RPG fejlesztői inkább nem próbálkoznak meg vele. – írja a GSPlus.

RPG

A Troubleshooter: Abandoned Children egy körökre osztott rendszerrel megáldott stratégiai RPG, amit már 2020 óta játszhatnak az érdeklődők. Ebből egyébként nincsen sok, a Steamen egy időben nem volt olyan, hogy több mint ezren játsszák a játékot. Ettől még nem egy rossz cím, mindenki megtalálhatja benne azt, amit szeret, így a közössége ennyi idő alatt sem halt ki. Érkeznek időről időre játékos-visszajelzések is, most egy ilyen helyezte ismét a média radarjára a játékot. Kiderült ugyanis, hogy valaki nehezményezte a randizás hiányát, a játékban ugyanis erre nincsen lehetőség. Van, akinek ez fel sem tűnt, de ha a fejlesztők nem válaszolnak, a legtöbben elmentünk volna a vélemény mellett.

A fejlesztők viszont azzal magyarázták a randiopció hiányát, hogy nem érezték volna hitelesnek, ha olyan témában készítenek történeteket, amiben egyáltalán nincsen tapasztalatuk.

„Randizás… ez egy olyan játékelem, amit sokan akartak, de a csapatom tagjainak… nincs vele tapasztalata, a való életben sem. Azért köszi az értékelést.” (A GSPlus fordítása)

Dél-Koreában, ahol a csapat dolgozik, egyébként nem újdonság mindez. A 19 és 34 év közötti korosztály egyedülállóinak kétharmadának még nem volt kapcsolata egy felmérés szerint, közülük pedig a nők 61%-a, valamint a férfiak 41%-a állította, hogy ezen nem is szeretne változtatni a jövőben.

Ezt olvastad már?

27 percnyi sosem látott játékmeneten pörög a Star Wars Outlaws

×