Ha bejön az off-road versenyjáték, meg a kihívásokkal teli száguldás, akkor ez a te listád. Íme néhány a legúttalanabb szimulátorokból.

Gábor János

2024.06.12. – A SnowRunner egy kihívásokkal teli és részletes off-road szimulátor, ahol az a fő cél, hogy hatalmas teherautókat és járműveket vezess át veszélyes, havas terepeken. A hagyományos versenyek helyett itt a precíz vezetésen van a hangsúly, miközben a havas és erdős helyszíneken navigálsz. Ha ezt a klasszikust szereted, mázlid van, mert még számos hasonló játék létezik, amivel próbára teheted a vezetési képességeidet és a túlélési ösztönödet a zord természeti elemekkel szemben. Ez a 8 versenyjáték vagy szimulátor legalább annyi izgalmat tartogat, mint havas tájban tomboló lóerők.

MudRunner (2017)

Ebben a szimulátor játékban hatalmas terepjárókat vezethetsz, és extrém körülmények között kell teljesítened a küldetéseket: sár, hó, víz – minden mennyiségben, de neked meg kell birkóznod velük, ha győzni akarsz. A MudRunner rengeteg tartalmat kínál: 19 jármű, rengeteg térkép, több ingyenes vagy olcsó DLC és mód vár. Egyedül is kipróbálhatod magad, vagy mérd össze a tudásod a barátaiddal: négyen lehettek egy pályán, online multiplayerben. Ha nem riadsz vissza a kihívásoktól, és imádsz a sárban dagonyázni, akkor a MudRunner 2 kötelező darab a játékkönyvtáradban! PlayStation 4, Xbox One, PC platformra töltheted le.

Dirt Rally 2.0 (2019)

Ez a valósághű szimulátor segít, hogy a rallysport minden izgalmát átéld, a napfényes spanyol tájaktól a jeges norvég úttalan utakig. Több tucat ikonikus jármű közül választhatsz, mindegyik egyedi tulajdonságokkal bír, így a versenyeken és a gyakorlás során is megtalálhatod a játékstílusodnak megfelelőt. Hódíts meg 8 hivatalos FIA versenyhelyszínt, különböző nehézségi szinteken, vagy fedezd fel a játék lenyűgöző, nyílt pályáit, a sivatagoktól a parkokon át a csak madárlátta helyszínekig. PS4, Xbox One, PC és Oculus platformokra is eléred.

Monster Jam Steel Titans 2 (2021)

Tedd próbára vezetési tudásod 38 legendás Monster Jam truck volánja mögött, 5 vadonatúj profi pályán! Készülj fel az online multiplayer csatákra, és küzdj meg a bajnoki címért az eredeti stadionok valósághű helyszínein! Válassz a valaha volt legjobb Monster Jam gépek közül, amelyekből egyszerre több is a garázsodban landolhat! Összesen 12 autentikus stadion vár, ahol ugyanolyan kihívásokat kell teljesítened, mint a profi pilótáknak, az igazi Monster Jam show-kon. Hajtsd végre kedvenc mutatványaidat PS4, Xbox One, PC és Nintendo Switch platformokon!

Off The Road Unleashed (2021)

Ez a nyílt világú versenyjáték rengeteg lehetőséget kínál a szabad felfedezésre és arra, hogy káoszban dagonyázz. Válassz több mint 30 jármű közül, amelyek lehetnek quadok, motorok, teherautók vagy buszok is, és fedezd fel az 5 hatalmas, változatos pályát. Különböző feladatokat kell teljesítened, miközben versenyezhetsz más játékosokkal, gyűjthetsz pontokat és fejlesztheted a járműveidet. Nintendo Switch-re jelent meg.

Farming Simulator 22 (2021)

Bár nem versenyjáték, remekül visszaadja a szabad földek, a sár, az időjárás viszontagságait, amelyek között ugyanúgy el kell boldogulnod a járműveiddel, hogy végrehajtsd a farmolás elengedhetetlen feladatait. Legyen szó buja szőlőskertről vagy olajfaligetről Franciaország mediterrán déli részén, búzával, kukoricával, burgonyával és gyapottal teli hatalmas termőföldekről az Egyesült Államok közép-nyugati részén, esetleg nyüzsgő állatfarmról az európai alpesi régió dombos vidékein: Több mint 400 gép és eszköz közül válogathatsz, közel 100 valódi mezőgazdasági márkától. Szó szerint minden platformra megkapod.

Junkyard Truck (2022)

Nyílt világú szimulátor, ami egyszerre terepversenyzés, szerelés és munka. Kezdd azzal, hogy veszel egy rozsdás roncsot a bontóból! Cseréld ki a kopott, hiányzó alkatrészeket, aztán rakd össze új járgányt és bízz a munkád minőségében! A teherautóddal belevághatsz a kemény terepes küldetésekbe és a melókba is, ami kelleni fog, hogy pénzt keress. Ha túl nehéz a feladat, látogass el az autósboltba jobb motoralkatrészekért, kerekekért, hajtásláncért vagy extrákért. Ha vékonyodik a buksza, a bontóban is vadászhatsz cserealkatrészekre. Ha úgy érzed, már elég erős a géped, de tele a pénztárcád a nagy javításokhoz, akkor a térkép kihívásai várnak: száguldj versenyen, küzdj meg a sziklás terepekkel, kapaszkodj fel hegyekre, vagy hajts végre pusztítóan látványos távolugrásokat! PC-n indulhat a mocskos hajsza.

WRC 10 FIA World Rally Championship (2021)

A WRC 10 összesen 12 különböző bajnokságot és 62 egyéni szakaszt kínál, amelyek változatos terepeken, aszfalton, murván és havon vezetnek keresztül. A játékmenet rendkívül realisztikus, de a legapróbb hibát is bünteti. A fizika kidolgozott, az autók súlya, a sebesség és a terepviszonyok mind befolyásolják a vezetést. A WRC 10 nemcsak a hardcore szimulátor rajongókat, de a hétköznapi játékosokat is elkápráztatja. A karrier mód fokozatosan vezet be a raliversenyek világába. A játék 50 éves jubileumi kiadása rengeteg extra tartalommal rendelkezik. A legendás rali ikonok, Colin McRae és Sébastien Loeb emlékére különleges versenyeket is beépítettek. PS4, PS5, PC és Xbox platformokon mehet a móka.

Forza Horizon 5 (2023)

Vár a tökéletes Horizon Kalandod! Száguldj Mexikó vibrálóan színes és folyamatosan változó nyitott tájain, határtalan, önfeledt vezetéssel a világ több száz legnagyszerűbb autójának volánja mögött. Fedezd fel a megkapó ellentétek és szépség világát. Várnak az élettől pezsgő sivatagok, a buja dzsungelek, a történelmi városok, a rejtett romok, a kanyargó kanyonok és egy felhők közé törő, hófödte vulkán. Merülj el a lenyűgöző időjárási jelenségek sokszínűségében: hatalmas porviharok vagy a heves trópusi égszakadások várnak és a dinamikusan változó évszakok hétről hétre új arcot kölcsönöznek a játéknak. Xbox One és Series X/S, valamint PC és felhő platformokon tolhatod.

Ezt se hagyd ki:

Irány a jogsi! – 7 autószimulátor, ami segíthet megtanulni vezetni

×