Ha valaha is székes ember akartál lenni az FBI kötelékében, aki a gép előtt ül, akkor most ebben az új játékban megteheted.

2024.06.12. – Biztos ismered a filmekből azokat a részeket, amikor egy FBI ügynök felhívja a központot, hogy valakitől információt kérjen. Ez lehet egy személy neve, egy autó rendszáma vagy egy biztonsági felvétel. Bármiről is legyen szó, a vonal másik végén lévő embernek pillanatok alatt varázsolni kell valamit az adatbázisból úgy, hogy veszettül nyomkodja a billentyűket. Aztán pár pillanat múlva megy is minden infó a terepen dolgozó ügynöknek. Az ügynök aztán leteszi a telefont, a történet folytatódik, és az az ismeretlen hang, aki a kemény munkát elvégezte, örökre feledésbe merül. Mostanáig.

The Operator

A The Operator egy új és most kipróbálható játék, amiben pontosan te lehetsz ez az ismeretlen személy, aki kigyűjti az ügynöknek az infókat. Vagy ahogy mondani szoktuk: a székes ember. Oké, tudom, ez nem hangzik túl izgalmasnak, de ebben a játékban az a különleges, hogy milyen izgalmassá teszik ezt a munkát. Igen, lehet, hogy egy játékbeli számítógépet kezelsz, hogy átfésüld a biztonsági kamerák felvételeit, vagy a kihallgatási jegyzőkönyveket és képeket böngészed, de te is kulcsfontosságú vagy az ügyben. Te vagy az, aki összeköti a pontokat. A játékot fejlesztő Bureau 81 már a kezdetektől fogva maximális életet és energiát lehel a projektbe.

Demo

A legjobb hír, hogy a The Operator most ingyen kipróbálható a Steamen a Steam Next Fest keretében, a demó pedig a dolgok sűrűjébe dob. Egy sötét szobában vakító lámpák, majd egy hang megkérdezi, hogy ki vagy és mit tudsz. Ez fenyegető és nyugtalanító. Kihallgatnak, de vajon tudod-e, hogy ki vagy? Tudsz-e valamit? De mielőtt rájönnél, hogy mindez mit jelent, a játék máris tovább lép, és egy újonc vagy, aki az első munkanapján ül a számítógép előtt. Aztán rögtön az első ügyedről akarnak beszélni: megtudod, hogy egy gyilkosságról van szó, és a biztonsági kamerák felvételeit kell átnézned. Egyik dolog a másik után, gyors egymásutánban. Soha nincs idő unatkozni. A dolgok mindig mozgásban vannak, hiába csak a számítógép képernyőjét nézed.

A játék amúgy 1992-ben játszódik, az operátor számítógépével sok dolgot lehet babrálni. Az egész tényleg olyan menő, mint a régi filmekben, amikor láttuk, hogy a rendőrség vagy az FBI emberei pötyögnek, és minden információ szépen grafikusan megjelenik, és megvan a gyanúsított. Ráadásul ott van az a mögöttes izgalom, hogy szigorúan titkos dolgokba avatkozhatunk bele. Gyilkosságok, űrlények észlelése, korrupció és eltussolás… és határozottan érződik, hogy valami nagyobb dolog is van a háttérben.

Az összes számítógépes nyomozós játék közül a The Operator valóban izgalmasnak tűnik, ragyogóan van összerakva, és olyan életerő pezseg benne, ami ezekből a játékokból gyakran hiányzik. Igaz, ez még csak egy demó, de ha ilyen lesz a teljes játék, akkor biztosan játszanom kell vele.

Ezt láttad már?

Mozinak hiszi magát a Netflix – 7 szuperszórakoztató film, ami júniusban jön

×