Kifejezetten izgalmas, ezidáig még sosem látott 27 perces nyers játékmeneten csodálhatjuk meg a Star Wars Outlaws-t.

   
Bódi Dániel

2024.06.12. – Valaki igazán szólhatna a Massive Entertainment fejlesztőinek, hogy nem kell ám eleget tenni J.J. Abrams lens flare fényeffekt-fétisének, bátran lejjebb tekerhetnek belőle a Star Wars Outlawsban. Egyrészt, mert szimplán nem néz ki jól (de ez lehet, csak az én ízlésemet bántja), másrészt pedig szemmel láthatóan bőven akadnak problémák a fényhatásokkal, melyeket valószínűleg már csak a megjelenés utáni javításokkal fognak tudni javítani.

Összességében viszont irdatlanul jól néz ki az Outlaws, de talán ez a minimum attól a csapattól, aki néhány hónappal ezelőtt szállított 2023 egyik leglátványosabb játékát az Avatar: Frontiers of Pandora képében, de még a megjelenésére jócskán visszabutított 2016-os The Division is máig jól tartja magát, pont, ahogyan annak folytatása, a The Division 2. A Star Wars Outlaws pontosan ezen az úton halad tovább, pontosan ugyanazzal a játékmotorral, annak megfelelő lehengerlő – bár nem hibamentes – látvánnyal.

De ezt már mind tudtuk az eddig prezentált anyagokból, melyekben ugyan próbálták kellő alapossággal bemutatni az első nyílt világú Star Wars-játékot, de a fejlesztők minden igyekezete ellenére is bőven akadnak még megválaszolásra váró kérdések. A nyílt világról, annak ígért felfedezéséről, na meg egy csomó játékelemről még alig tudni bármit is, pedig már csak alig két hónapra vagyunk a megjelenéstől.

A napokban azonban több orgánumnak és tartalomgyártónak lehetősége adódott a Massive bázisán kipróbálni a játékot, amiből most egy igen masszív (hehe), 27 perces játékmenetet sikerült feltöltenie egy szerencsésnek a YouTube-ra. És mivel ez nem egy Ubisoft által összerakott-ollózott promóciós-prezentációs anyag, egészen jól bemutatja, hogy nagyjából milyen élményben lehet részünk – a nem is olyan rövidnek ígérkező kaland során.

A feltöltött közel félórás játékmenetből a valóban gyönyörű látvány mellett például kiderült, hogy a kalandelemek nagyon hasonlóak lesznek az EA-Respawn játékában, a Jedi: Survivorban látottakhoz. Ugrálunk, mászunk és lengedezünk, nem túl bonyolult puzzle-öket oldunk meg, miközben a vállunkon pihenő aranyos kis társunk próbál ott segíteni, ahol csak tud – pont, mint BD-1. Nyilván zárfeltörős-hekkelős minijáték is lesz, amit első blikkre elég nehéz megfejteni, de valószínűleg a tutorialban majd megtanítják nekünk azt is.

Nagy különbség azonban, hogy Kay Vess nem egy jedi lovag, így erő híján csak a kütyüire és a sugárvetőjére támaszkodhat a bajban, amit, ha akarunk, akár el is kerülhetünk. A Ubisoft játékaiban alapvetés a lopakodás, ami az Outlawsban is különösen hasznos módja lesz az ellenfelek eliminálásának, ha nem szeretnénk nyílt tűzharcokba keveredni – ami szintén izgalmasnak néz ki, de a The Division fejlesztőitől nem is vártunk ennél kevesebbet. Sőt, a nyílt akciót konkrétan a The Divisionből emelték át, fedezékharcostul, kütyüstől, mindenestől, de konkrét grafikai elemek, és még a mozgásanimációk is onnan köszönnek vissza.

Mindezidáig egy sablon Ubi/Massive-játéknak is tűnhet, de ott van még az űrcsata is, ami ugyancsak nagy hangsúlyt kap. Az űrhajó irányítása viszonylag egyszerűnek, kifejezetten árkádosnak tűnik, míg a csata leginkább a Starfield jeleneteit juttathatja eszünkbe – a Bethesda játékával ellentétben viszont itt aligha fogunk átpattanni az életünkre törők gályájába, hogy face to face rendezzük a nézeteltérést, és űrlootot sem valószínű, hogy felszedhetünk. Viszont az Outlawsban nem szakítja meg a játékélményt az indokolatlan töltőképernyők sokasága: bár itt sem fogunk tetszőlegesen repkedni a bolygók fölött, de felszálláskor és leszálláskor egy rövid és hangulatos, filmes, Star Wars-os átvezető fog felkészíteni minket a ránk váró izgalmakra.

Megjelenés augusztus 30-án PS5-re, Xbox Series-re és PC-re, de addig is, nézd meg az alábbi, eddig még sosem látott játékmenetet, ha többre is kíváncsi vagy:

Ezt is olvasd el:

30 (!!!) játékot villantott az Xbox, amiből 18 a Game Passba is jön

×