Az Apple rengeteg újdonság mellett a motorháztető alatt is alakította az iOS 18 rendszerét. Nagyban megkönnyítheti a felhasználók dolgát az RCS támogatás.

2024.06.11. – Az Apple június 10-én tartott eseményét rengeteg rajongó élőben követte. A WWDC alapvetően egy többnapos, fejlesztői konferencia, ám az első nap a cég dedikált bejelentésekkel is készül. Ekkor leplezik le a soron következő operációs rendszerek legnagyobb újításait, az esetek jelentős részében csak szoftveres fejlesztésekkel jelentkeznek. Ez azonban remek táptalajt ad majd a szeptemberi iPhone 16 leleplezésnek. Az iOS 18 és a többi rendszer a szivárgásoknak megfelelő újításokkal, fejlesztésekkel gazdagodott. Ezeket még azon melegében ki is gyűjtöttük, így garantáltan nem maradsz le semmiről.

Van azonban egy olyan fejlesztés, mely nem kapott nagyobb visszhangot, ám a valóságban az egyik legtöbbet használt újítás lehet majd. A RCS (Rich Communication Services) szolgáltatás a GSMA (Global System for Mobile Communications Association) azonos nevű, RCS szabványa szerint biztosított, internet alapú chat szolgáltatása. A szolgáltatás segítségével chat formájában is tudsz üzenetet váltani, elérhető a csoportos chat, képek, file-ok megosztása, lokalizáció megosztása, az emoji és emotikonok küldése. Igen ám, de ezidáig az Apple telefonjai ezt hírből sem ismerték a saját ökoszisztémán kívül.

Ősztől igazán egyszerű lesz az Android és iPhone közötti csevegés

iOS 18 - Érkezik az RCS

iOS 18 – Érkezik az RCS

Az Apple június 10-én bejelentette, hogy az iOS 18 rendszer beépített RCS támogatással rendelkezik majd. Továbbra sem kell lemondani az exkluzív, kék buborékkal jelzett iMessage üzenetekről, ám az androidos ismerőseinkkel magasabb szinten beszélgethetünk. Gyakorlatilag teljesen szabad kezet kapnak a felhasználók. Extra díj nélkül küldhetőek képek, videók, hangüzenetek az androidos névjegyeiknek, mindezeket pedig a legjobb minőségben tehetik meg az iPhone tulajdonosok. Korábban SMS vagy épp  MMS technológiákat alkalmazott ilyen esetekben az iPhone, mely nem csak felárral, de jelentős minőségromlással is járt. Az Apple-t régóta kérte már a közösség, hogy tegye meg ezt a lépést, ám úgy tűnik, hogy csak most érezték megfelelőnek a pillanatot. Az iOS 18 végleges verziója valamikor ősszel, szeptember közepén érkezhet meg az új és korábbi iPhone készülékekre.

Forrás: 9to5mac

Ezt olvastad már?

Teljesen szabad kezet ad az iOS 18, de AI újdonságokban sem lesz hiány

×