Döbbenetesen sokan játszanak a Steam legújabb meglepetéssikerével, de nem azért, mert jó (SŐT!). Itt az igazi motiváció a pénz.

Gábor János

2024.06.11. – Visszataszító pofátlanság, vagy kreatív lelemény szülte? Te is ezt fogod magadtól kérdezni, miután tök ingyen letöltöd a Steam toplistáján meglepő magasságba robbanó Banana játékot, amiben semmi, de ezt úgy értsd, hogy tényleg SEMMI nem történik. Ott a banán, amit bal klikkel nyomnod kell – amilyen gyorsan és sokáig csak tudod (számláló persze van). De az is elég néhány kisebb jutalom eléréséhez, hogy csak futtatod a Bananát, szóval tényleg semmi megerőltetőre ne készülj – legfeljebb alagútszindrómára. Mert a pénz bizony komoly motiváció lehet, hogy kilapítsd vele az egeredet.

A cikk születésének idején a Banana a legtöbb egyidejű Steam játékos toplistájának 6. azaz HATODIK helyén áll, 242.000 résztvevővel, de mindez semmi: a 24 órás csúcsa több mint 252 ezer fő. Ezekkel a számokkal

olyan címeket előz, mint a GTA V, a Rust, a Destiny 2 vagy az Elden Ring.

És a durva az, hogy a legjobb ötöt is befoghatja, hiszen a dögunalmas, százszor feltalált, tényleg teljesen értelmetlen clickelésre ösztönző játék itemjei (sok, mindenféle színű banán) akár súlyos összegeket is érhetnek a Steam piacterén. Mert a hülyeségnek mindig volt, ma is van és örökkön örökké lesz keletje. Még akkor is, ha az nem más, csak egy akár többezerszer megnyomott banán.

Hogyan lesz nálad minél több banán, és mi mennyit ér?

A bizonyos időközönként elvégzett kattintásokkal elérhető, különböző színű „banánhéjak” (skinek) legolcsóbb példányai negyed eurót érnek (hiszen rettenetesen sok van belőlük). Ilyen a diszkógömböt idéző Disconana, az összeomlott kijelzőről mintázott Hacked Banana vagy éppen a fekete lyukon keresztüldugott Blackholenana. A jó sok lépcsőben elérhető ritkább banánok, amilyen a Sad Hamster vagy a Shiny Banana 50 euró (20 ezer forint) feletti árfolyamon, az alig-alig elérhető legdrágábbak pedig – például a Crypticnana és a Special Golden Banana – akár 800-1600 euróért (315-630 ezer forintért) cserélhetnek gazdát. A Banana című ínhüvelygyulladás innen tölthető le ingyenesen.

Ezt se hagyd ki:

Nem csak a szamurájok ütősek – Ezek az elérhető legjobb ninja játékok

×