A streaming szolgáltató nem hagy cserben: bőkezűen osztogat klasszikus és vadonatúj filmeket, amiktől úgy érzed magad, mintha moziban ülnél.

Gábor János

2024.06.11. – Érkeznek a hónapban a Netflix kínálatába olyan klasszikusok, amelyek döbbenetes, hogy eddig miért nem voltak nézhetőek, és friss, ropogós újdonságok is, amiket semmiképpen sem szabad kihagynod. Íme a – szigorúan szubjektíven – legjobb hét film, amivel a nyár első hónapjában érdemes elütni a túl meleg estéket.

Mr. és Mrs. Smith

Leírás: Klasszikussá nemesedett akcióvígjáték, a legjobbak közül. A sztori, tömören: minden családnak van rejtegetnivalója, apró-cseprő, kisebb-nagyobb titka. De, amit a látszólag átlagos Smith házaspár takargat a külvilág és egymás elől, olyan biztosan kevésnek van. Jane (Angelina Jolie) és John (Brad Pitt) valójában jólfizetett, megbízható munkát végző bérgyilkosok, akik ráadásul két, egymással szemben álló szervezetet szolgálnak. Minden megy a megszokott mederben addig, amíg egy nap egymás meggyilkolására kapnak megbízást. Kénytelenek hát hazavinni munkát, és a békés külvárosi otthonban egyik pillanatról a másikra elszabadul a pokol. Várhatóan ebben a hónapban nézhetővé válik – addig kérj emlékeztetőt!

A bérgyilkos, aki nem is volt

Leírás: Az előbbi két klasszikussal után itt egy friss, ropogós újdonság. A történet: egy jámbor professzor (Glen Powell), aki felcsap kamubérgyilkosnak a rendőrség megbízásából, óriási slamasztikába kerül, amikor belebolondul az egyik ügyfelébe (Adria Arjona). Elég nagy extra, hogy Richard Linklater krimivígjátékának hőse tényleg létező személy volt. A rendőrség arra használta fel, hogy csőbe húzza azokat, akik meg akarnak gyilkoltatni valakit – és a pasas elképesztően jól végezte a munkáját. Már elérhető, magyar szinkronnal.

Családi affér

Leírás: Nicole Kidman Brooke-ot, a megözvegyült édesanyát alakítja benne, aki összejön egy filmsztárral (Zac Efron), csakhogy a jóképű színésznek történetesen épp Brooke lánya (Joe King) volt az asszisztense, csak felmondott, mert már nem bírta idegekkel az önelégült pasas allűrjeit. Szituációs komédia, amin június 28-tól lehet röhögni (reméljük).

Amikor leszáll az éj

Leírás: a Jumanji francia horrorváltozata, Jean Renoval. Lehet ez ennél is jobb? Reméljük! Egy különös kártyajáték megtalálását követően egy család visszarepül az időben egy középkori faluba, ahol minden éjszaka vérfarkasokkal kell megküzdeniük. A korrektség kedvéért: bár a film baromi jól néz ki, így a listára kívánkozott, nem biztos, hogy ebben a hónapban meg is jelenik. Égen-földön nem találni premierdátumot hozzá (ejnye, Netflix!), de emlékeztetőt már kérhetsz.

Ultraman – Felemelkedés

Leírás: a június 14-én érkező anime filmben Ken Sato egy szupersztár baseballjátékos, aki visszatér Japánba, hogy a legújabb hős legyen, aki az Ultraman köpenyét viseli. Tervei azonban félresiklanak, amikor arra kényszerül, hogy egy újszülött kaiju szörnyeteget, legnagyobb ellenségének utódját saját gyermekeként nevelje fel. Satónak emellett meg kell küzdenie az elhidegült apjával való kapcsolatával és a Kaiju Védelmi Erő ármánykodásával is.

Robbanáspont

Leírás: ha annyi nem elég, hogy Jessica Alba, akkor nézd meg az alábbi előzetest! Az akciófilm épp elég látványosnak és izgalmasnak ígérkezik ahhoz, hogy nekiess június 21-től. A sztori, röviden: a különleges erők egyik képzett kommandósa (Jessica Alba) átveszi apja bárját, miután az hirtelen meghal. Hamarosan összetűzésbe kerül a szülővárosában garázdálkodó erőszakos bandával, de azok nem tudják, hogy a lehető legrosszabb csajjal húztak ujjat.

Kleks Akadémia

Leírás: a Harry Potter lengyel változata, de ne izgulj, nem hitvány másolatról van szó. Sőt, lehet, hogy épp’ a Potter univerzum másolta azt az 1968-as regényt, amiből ez a film készült. A sztori: egy első ránézésre hétköznapi lány, aki eltűnt apja után kutat, elfogadja egy varázslóiskola meghívását, hogy megtanulja használni az erejét. A sulit a különc professzor, Mr. Kleks vezeti. Június 19-től adja a Netflix.

Ezt se hagyd ki:

Tetszik az új Godzilla mozi? Íme még 7 szörnyfilm, ami van olyan jó

×