Nagy eséllyel 2024 végéig nem kell várni sem új AMD, sem új Nvidia videokártyát. Úgy tűnik, hogy kiszórnák a mostani készleteket.

2024.06.11. – Az AMD a nyári időszakban az új processzorokra koncentrál, de egy ideje már az Nvidia sem adott ki új videokártyákat. Legutóbb a 2024 eleji időszak tartogatott egy kis izgalmat a játékosok számára. Ekkor érkeztek meg az Nvidia Super videokártyái, melyek teljesen átrendezték a felhozatalt. Az AMD erre a 7900 GRE globális startjával válaszolt, kifejezetten népszerű választás volt egy időben a vörös oldal rajongói számára. A tavaszi időszakra nagyjából kialakultak a jelenlegi erőviszonyok is, így a játékosok bátran válogathatnak.

A Steam statisztikák alapján vitathatatlan, hogy az AMD videokártyák kevésbé népszerűek, mint az Nvidia megoldásai. Nem véletlen, hogy a következő generációban nem is jelentkeznek már flagship modellel, az alsó és középkategóriát célozzák inkább meg. Ennek ellenére az alsóbb kategóriában egyértelműen több FPS-t sajtolhatunk ki egy-egy AMD kártyával, azonos árcédula esetén. Ebben az esetben azonban le kell mondani az egyértelműen piacvezető DLSS megoldásról, a remek Ray Tracing teljesítményről vagy épp a Reflex technológiákról. Mostantól pedig még jobb választás lehet egy-egy AMD videokártya.

Remek játékokat adnak az AMD videokártyák mellé

Az AMD június 11-én friss promóciót lengetett be, ám csak a Radeon RX 7800 XT és RX 7700 XT kártyák érintettek. Ebből is jól látható, hogy valóban a középkategóriát szeretné benépesíteni a vörös óriás. A videokártyák vásárlását követően a játékosok négy remek cím közül választhatnak. A döntés teljesen szabad, így mindenki kiválaszthatja az ízlésének jobban megfelelő játékot az alábbi listáról:

  • Avatar: Frontiers of Pandora™ Standard Edition – Ubisoft Connect
  • Starfield™ Premium or Standard Edition – Steam
  • Company of Heroes 3
  • Lies of P – Steam

A promóció június 11-től érvényes és egészen július 20-ig lesz aktív. Az aktiválással sem kell sietni, augusztus 17-ig húzhatják az időt a vásárlók. Nagy eséllyel a hazai webáruházak felületén is találkozhatunk majd a promócióval, hiszen az elmúlt hónapokban, években a magyar boltok sem maradtak ki a buliból. Remek kérdés, hogy mennyit segíthet a döntésben egy-egy ajándék játék, ám az biztos, hogy még közel fél évig nem kell új videokártyákat várnunk.

Forrás: Videocardz

Ezt olvastad már?

Mozinak hiszi magát a Netflix – 7 szuperszórakoztató film, ami júniusban jön

×