Egy jó és egy nagyon rossz hírrel robbant be az Arcane novemberben érkező második évadának újabb, iszonyú látványos előzetese.


Bódi Dániel

2024.06.11. – Derült égből villámcsapásként érkezett a hír egyenesen a Netflixtől, hogy a minden idők egyik legjobb játékadaptációjának is bátran nevezhető, az animációs műfaj egyik csúcsa, az League of Legends világában játszódó Arcane a roppant sikeres első évada után a másodikkal véget ér.

Kis öröm talán az ürömben, hogy az alkotók egy konkrét vízió alapján dolgoznak, és a sikerre való tekintettel sem akarják a végtelenségig elhúzni a történetet. Jinx és Vi Piltoveren és Zaunon átívelő, városokat felforgató családi drámája 2024 novemberében minden kérdést és szálat elvarrva lezárul. De szerencsére az Arcane világától és karaktereitől nem kell végső búcsút vennünk, a társalkotó Christian Linke a második évad utolsó epizódja nem csak egy egyszerű lezárása lesz az eddig megismert történetnek, hanem kezdete valami egészen újnak is.

„Az Arcane csak a kezdete a nagyobb történetmesélő utazásunknak és a Fortiche nevű csodálatos animációs stúdióval való együttműködésünknek. A kezdetektől fogva, mióta elkezdtünk dolgozni ezen a projekten, egy nagyon konkrét befejezést tartottunk szem előtt, ami azt jelenti, hogy az Arcane története ezzel a második évaddal lezárul. De az Arcane csak az első a sok történet közül, amit el akarunk mesélni a Runeterrában”.

– magyarázta Linke. Mindez pedig azt jelenti, hogy más, a League of Legends, úgy pedig az Arcane univerzumában több másik animációs sorozat is készül, de minimum tervben van, melyek bár világukban kapcsolódni fognak egymáshoz, de teljesen eltérő eseményeket, történeteket mesélnek majd el, újabb hősökkel a főszerepben.

A jó, egyben rossz hír mellé – kedélyjavító gyanánt – egy irdatlanul látványos újabb előzetes is társult, amiben minden korábbinál jobban körvonalazódik a második évad még az elsőnél is izgalmasabbnak ígérkező cselekménye. Premier novemberben a Netflixen.

Ezt is olvasd el:

Így néznének ki a kedvenc film-sorozathőseink és popkulturális ikonjaink animációs filmként

×