A Steam most mindent megtesz azért, hogy azok a játékosok, akik eddig kihagyták a Halo-játékok adta örömöket, most szinte ingyen pótolják a hiányt.

2024.06.11. – A Halo egy ikonikus és rendkívül népszerű videojáték széria, amelyet a Bungie fejlesztett és a Microsoft Game Studios adott ki. Az első játék, a Halo: Combat Evolved 2001-ben jelent meg, és azóta a Halo sorozat a videojáték-ipar egyik legmeghatározóbb és legsikeresebb franchise-ává vált. A sorozat főként Xbox konzolokon népszerű, de elérhető PC-n is. A széria központi eleme a futurisztikus sci-fi világ, amelyben az emberiség a Covenant nevű idegen fajok szövetsége ellen harcol. A történet középpontjában Master Chief, egy genetikai úton fejlesztett szuperkatona, és mesterséges intelligencia társa, Cortana áll.

halo

Ezek a játékok elsősorban belső nézetű lövöldözős (FPS) játékok, amelyek kiemelkedő játékmenetet és taktikai lehetőségeket kínálnak. A játékosok különféle fegyverekkel és járművekkel harcolhatnak, valamint különleges képességeket használhatnak a harc során. A multiplayer módok különösen népszerűek, ahol a játékosok online mérhetik össze tudásukat különféle játékmódokban.

A Halo akkora, hogy már Hollywood sem tudott elmenni mellette anélkül, hogy felfigyelt volna rá, így a Showtime Networks-nek köszönhetően 2022 óta élőszereplős sorozatadaptációja is van. Magyroroszágon a SkyShowtime-on tekinthető meg, a műsor vezető producerei között pedig a legendás Steven Spielberg is feltűnik, ami garancia a minőségre.

Őrült jó ár egy legendás sorozatért

Ezek után mindenki joggal érezheti, hogy ha nem játszott még sosem Halo játékkal, valami igazán komolyról maradt le. Kész szerencse, hogy a Steam most segít ennek a hibának az orvoslásában. A Halo: The Master Chief Collection ugyanis most meglepően kedvező áron érhető el a platformon. A játékcsomagban olyan legendás címek találhatók, mint a Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3, ODST, Reach, valamint a Halo 4. Többen mind a mai napig úgy tartják, hogy az előbb említett játékok az FPS kategória legjobbjainak járó címekért is versenyezhetnének, vagyis mondhatni „kötelező” darabok.

Az eddig 40 eurós árcédulával rendelkező The Master Chief Collection június 23-ig 75%-os kedvezménnyel vásárolható meg, vagyis most pár napig csak 9,99 eurót kell letenni érte az asztalra. Nem egész 4 ezer forint a játéktörténet egyik legikonikusabb sorozatáért röhejesen jó árnak hangzik, pláne úgy, hogy ennyi pénzért ma már csak úgy tudunk elmenni moziba, hogy közben nem eszünk és nem iszunk semmit. Ha van kihagyhatatlan ajánlat, ez az!

Ezt olvastad már?

Mozinak hiszi magát a Netflix – 7 szuperszórakoztató film, ami júniusban jön

×