A sok-sok új FPS játékok sorába belép a Striden, ami ötvözi a Battlefield stílusát a Tarkov küldetéseivel és lootrendszerével.

2024.06.11. – Mostanában nem lehet ráfogni a fejlesztőkre, hogy ne árasztanának el minket izgalmas FPS játékokkal. Nem is olyan rég az extraction shooter lett a nagy sláger, jöttek sorban a Tarkov kihívói, mint a Gray Zone Warfare, az Exfil és az Arena Breakout Infinite. Sokak szerint a Striden is a Tarkov és a Battlefield kihívójának tekinthető, azonban az, hogy más, mint a többi játék, az hamar kiderül az előzetesből. Különösen ez az érzésem akkor, amikor megjelenik a medve.

Striden

A Striden több szempontból is más egy kicsit, mint a megszokott multiplayer shooterek. A hivatalos Steam leírása alapján ez egy gyors tempójú, sandbox looter shooter, túlélő cím, ami elsőre a Battlefield és az extraction shooterek keveréke, egyedi elemekkel: öt négyfős csapat harcol a nyersanyagokért, erődökért és sugárzás elleni gyógyszerekért nagyjából 30 perces meccsekben. Az győz, aki a legtöbb pontot gyűjti. A játék készítői szerint ez egy teljesen új játékmód, teljesen új kooperatív környezet és új élmény.

A Stridenben is vannak classok, mint a Battlefieldben – Assault, Engineer, Medic, Scout és Support -, de a fegyvereket a meccsek alatt lootolva szerezheted meg. A fegyverek nem ragaszkodnak egyetlen korszakhoz, lehetnek a két világháborúból és a hidegháborúból is. Mindezt az alternatív történelem indokolja, ami szerint a pályák a Svédországra ledobott taktikai atombombák kráterei. A sugárzást leszámítva ez egy olyan környezet, amit a stúdió jól ismer. A fejlesztő 5 Fortress székhelye ugyanis a svédországi Bodenben van, ami közvetlenül az északi sarkkörön kívül, a 65. szélességi körön helyezkedik el. Ennél északabbra aligha találsz játékfejlesztőket.

Visszatérve a játékhoz: itt a sugárfertőzés veszélye adja a játék alapvető célját, ami a Striden néhány természetfeletti jellegét is megmagyarázza. Mint például a medve. Az agresszív emlős, ami az új előzetes végén jelenik meg és a játékosokra vadászik, egy sugárfertőzött fegyver, amit a játékosok irányítanak.

„A powerpike-ok segítségével előnyre tehetsz szert. Minél több pontot gyűjtesz a csapatodnak, annál jobb powerspike-okat oldasz fel. Aktiválhatsz egy radart, ami megmutatja az ellenfeleket a térképen, légicsapást hívhatsz, vagy radioaktív medvévé válhatsz, ami eltipor minden útjába kerülő ellenséget” – írják a fejlesztők.

PlayTest

Bár a játék megjelenési dátuma még nem ismert, nemrég elindult egy nyilvános PlayTest, amire a Steam oldalán lehet jelentkezni. A Striden azok számára ajánlott, akik kiégtek már az extraction shooterekben, és szeretnének valami pörgős, izgalmas és pontszám-alapú játékban időt tölteni. Ráadásul az automatikus matchmakinggel szemben jönnek hozzá majd klasszikus szerverlisták. A Stridennek még nincs konkrét megjelenési dátuma.

Ezt láttad?

Ilyen jó és rossz hatással lehet a szervezetedre a videojáték

×