Egy új multiplayer shooter egyfajta keveréke lett a taktikai kimentős és horrorjátékoknak. Ráadásul a Level Zero Extraction már kipróbálható.

2024.06.10. – Mostanság nagyon népszerűek lettek az extrakciós lövöldözős játékok, ami sajnos (vagy nem sajnos) azt is jelenti, hogy az Escape from Tarkov bizony számtalan kihívóval néz szembe. Gyakorlatilag sorolni lehet az új címeket a műfajon belül, nemrég jött meg a Gray Zone Warfare, az Exfil és az Arena Breakout Infinite. De mi lenne akkor, ha az egészet vegyítenénk mondjuk az Alien: Isolation sötét, sci-fi világával, tele horrorelemekkel és szörnyekkel? Nos, a DOGHOWL Games megmutatja, ők ugyanis pontosan ilyen játékot készítettek.

Level Zero Extraction

A taktikai játék központi aspektusa, hogy itt nem csak emberi ellenfelekre, hanem halálos, alig megölhető, játékosok által irányított idegen lényekre is figyelnünk kell. A Level Zero: Extraction célja, hogy horrorelemekkel kiegészítve sajátos hangulatot adjon az extrakciós lövöldözős műfajnak. Miközben az olyan címeknek, mint a Hunt: Showdown, sikerült szörnyekkel kiegészíteni az FPS játékok dinamikáját, addig a Level Zero egy lépéssel tovább megy. Két játékos kezébe adja az idegeneket, és azt a feladatot bízza rájuk, hogy az árnyékból vadásszanak az emberekre.

Ezeket az idegeneket csak fény segítségével lehet megölni, ami azt jelenti, hogy az emberi játékosoknak a fényforrásokat kell stratégiailag felhasználniuk az életben maradáshoz. Bizonyos esetekben úgy is dönthetsz, hogy az emberekkel a konfliktus nem éri meg; végül is az ellenségem ellensége a barátom. Szerencsére mindenféle fegyverrel, kiegészítővel és kütyüvel felszerelkezhetsz, hogy megszerezd a zsákmányt és az életben maradj.

Az szörnyeket irányító játékosok eközben olyan eszközökhöz jutnak hozzá, mint a savköpés, csapdák, EMP-sikoly, a szívverés letapogatása és még sok más. Még a szellőzőnyílásokon keresztül is át tudnak kúszni, hogy a pályán mozogjanak, és észrevétlenül kapjanak el. Ha mondjuk rajongtál a 2010-es Aliens vs Predator játékért, a Level Zero úgy tűnik, valóra váltja az álmodat.

Megjelenés és kipróbálás

A fejlesztő DogHowl Games most indította el az első nyílt bétát, miután az év elején sikeres zárt tesztet indított. Ez a nyilvános teszt az előző béta visszajelzései alapján bevezetett funkciókat és frissítéseket tartalmazza. A Level Zero Extraction nyílt bétatesztje már elérhető a Steamen, egészen június 16-ig. A taktikai játék pontos megjelenési dátuma nem ismert, de elvileg 2024-ben tervezik kiadni.

Ezt láttad?

100 videojátékot képzelt el az AI – elképesztő művek születtek

×