A horrorklasszikusok által inspirált játék szürreális és rémálomszerű élményt nyújt, hátborzongató környezettel és nyugtalanító lényekkel.

2024.06.10. – Még tavaly írtunk egy nagy ajánlót olyan horrorjátékokból, melyek kifejezetten ajánlottak a Resident Evil rajongóknak. Akkor említettünk meg egy játékot, ami igazi tisztelgés az old school túlélőhorrorok előtt, modern beütéssel. A Post Trauma rögzített kameraszögei egy gyönyörűen komor, valósághű alvilágot mutatnak be. A középkorú vasúti kalauz, Roman helyébe lépve szürreális földalatti helyszíneken haladunk át, vérfürdők nyomait fedezzük fel, és rémálomszerű lények sokaságát győzzük le – ha sikerül. A kis spanyol fejlesztőcég, a Red Soul Games elméjéből kipattanó és a Raw Fury kiadásában megjelent játéknak mindene megvan ahhoz, hogy egy modern klasszikus legyen. A horror hamarosan meg is jelenik.

Post Trauma

A Post Trauma kapcsán nem sok infó érkezett 2022-es bejelentése óta, ám nemrég a Guerrilla Collective 2024 bemutatóján megjött az új előzetes. A horrorjátékok kedvelői egyértelműen észreveszik majd a The Evil Within és a Resident Evil inspirációit. A játékot eredetileg a 2022-es The Game Awards Show-n jelentették be, most pedig végre kiderült, hogy idén érkezik, valamikor 2024 őszén. Ráadásul nem csak PC-re lesz elérhető a Steamen, hanem jön PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re is.

A horror valóban igazi klasszikus horrorjáték vibe, hiszen olyan sötét a környezet, mint egy Silent Hill, a rögzített kameranézet egyértelműen a régi Resident Evil játékok sémáját követi, a szörnyek furcsa kinézete pedig a The Evil Withinre emlékeztet. A készítők ezt nem is titkolják: kifejezetten az elmúlt évtizedek műfajmeghatározó klasszikusai ihlették.

A Post Trauma oldala már megnézhető a Steamen, itt kívánságlistára teheted. A megjelenési dátumot még nem frissítették, bár az is igaz, hogy a 2024 ősz egy tág időintervallum. Mindenesetre úgy tűnik, hogy az indie horrorjátékok száma folyamatosan nő, és egyre jobbak lesznek.

Ezt is olvasd el:

10 zseniális horrorjáték a Resident Evil stílusában, amit bűn lenne kihagynod

×