Végre megmutatta magát a feudális Japánba kalauzoló új Assassin’s Creed, a Shadows.


Bódi Dániel

2024.06.09. – Meglepetésünkre egy teljes nappal a Ubisoft saját Summer Game Festes játékbemutatója előtt az Xbox eseményén mutatta meg magát először menet közben a soron következő Assassin’s Creed, a középkori Japánba visszarepítő Shadows.

Persze a franciák nem lőtték el az összes puskaport, bőven van még mit mutatni a június 10-i Ubisoft Forwardon is (ahol 13 perces gameplay-re számíthatunk), ugyanakkor kifejezetten meglepő, hogy az első, 2 perces játékmenet előzetes alapján mennyire ígéretesen fest az Assassin’s Creed Shadows. Kicsit talán igazságtalan az összevetés, de akarva-akaratlanul is a Ghost of Tsushima jut az ember eszébe – és nem csak a látványvilág, de még a felfrissített játékmenete is onnan lehet ismerős.

A legnagyobb öröm, hogy a Ubisoft első blikkre átalakította a harcrendszert, ami a Mirage-ra minden túlzás nélkül a széria legrosszabbjává fejlődött vissza. Most sokkal nagyobb hangsúly lesz a kitérésen, a hárításon és az időzítésen: pont, mint a Ghost of Tsushimában, ami sokkal jobban is illeszkedik a szamurájos körítésbe, mint a régi kétgombos, vagy akár az új akció-szerepjátékosabb rendszer. A mozgások is jócskán kibővülnek: mindkét játszható karakter egyedi mechanikákat kap: Naoe, a shinobi bérgyilkos akrobatikusan szeli a háztetőket, úgy pedig inkább orvul gyilkol, ami a klasszikus Assassin’s Creedeket juttathatja az eszünkbe, míg a szamuráj Yasuke inkább a földhöz ragadva, nyers és brutális erővel gyalulja földbe az ellent.

A többit pedig majd a Ubi saját eseményén láthatjuk, akkor pedig már én is bátrabban fogom levonni a tanulságokat. A megjelenés viszont továbbra sem változott: a dátum 2024 november 15.

Ezt is olvasd el:

Minden idők leggyönyörűbb játékának néz ki az új Fable

×